x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Europarlamentarele şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar putea avea loc într-o singură zi

Liviu Dragnea: Europarlamentarele şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar putea avea loc într-o singură zi

21 Ian 2014   •   11:51
Liviu Dragnea: Europarlamentarele şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar putea avea loc într-o singură zi

Organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei şi a alegerilor europarlamentare într-o singură zi ar putea fi "cea mai bună soluţie", consideră preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

El a declarat marţi, înainte de întâlnirea cu preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD, că în situaţia în care electoratul ar fi chemat la urne două zile la rând pentru a-şi exprima opţiunea de vot, atunci ar putea exista riscul unei prezenţe reduse la urne.

"Sunt mai multe păreri. Eu, de exemplu, nu sunt foarte sigur că două zile înseamnă mai bine. Nu ştiu dacă este chiar foarte uşor să organizezi în două zile. Poate o singură zi este cea mai bună soluţie şi pentru referendum, şi pentru europarlamentare. În situaţia asta, unu plus unu nu trebuie să fie egal cu doi, pentru că s-ar putea ca un cetăţean să nu fie hotărât în ce zi să vină şi până la urmă să nu mai vină în nicio zi, sâmbătă să zică că se duce duminică şi duminică să constate că nu are timp sau chef", a spus Dragnea.

Referitor la posibile nemulţumiri sau îngrijorări în rândul preşedinţilor de organizaţii judeţene ale partidului cu privire la mobilizarea electoratului, astfel încât referendumul pentru revizuirea Constituţiei să fie validat, Liviu Dragnea a replicat: "Nu e vorba de îngrijorare. O să ne pregătim aşa cum fiecare se pregăteşte pentru europarlamentare şi pentru referendum".

Liviu Dragnea se întâlneşte marţi cu şefii mai multor organizaţii judeţene ale PSD pentru a discuta eventuale probleme din teritoriu şi pentru a pune la punct o strategie pentru campania electorală pentru europarlamentare.

"Sunt 12 sau 13 organizaţii. Discut cu toate organizaţiile. Asta este a doua serie de întâlniri. Discut cu fiecare preşedinte de organizaţie în primul rând despre starea organizaţiei din punct de vedere al structurii organizatorice, care este sentimentul în rândul organizaţiei, care este relaţia cu PNL şi orice altă problemă specifică pe care organizaţia o are în judeţul respectiv, în aşa fel încât în următoarele săptămâni să începem să realizăm structura organizaţională pentru campania electorală pentru europarlamentare", a spus acesta.

×