x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea, trimis să se caute

Liviu Dragnea, trimis să se caute

de Adrian Ilie    |    23 Aug 2018   •   10:52
Liviu Dragnea, trimis să se caute
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Afirmaţia făcută de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia ar fi existat un complot pentru asasinarea sa a provocat comentarii ironice din partea adversarilor, cu referinţe puţin voalate la starea sănătăţii mintale a preşedintelui Camerei.

Printre primii care au reacţionat a fost Victor Ponta care susţine că Dragnea a făcut aceste declaraţii în aceeaşi în care şi Darius Vâlcov a pretins că s-a încercat racolarea sa de către KGB. „Ori oamenii aceştia iau aceleaşi droguri, ori mint de îngheaţă apele şi îşi bat joc de toată lumea. Sau cred că scapă de închisoare şi merg la ospiciu? Când îl văd aşa verde la faţă pe Dragnea îmi este teamă că prima variantă este cea adevărată! În ambele situaţii notă de plată va fi achitată de România!”, a scris Ponta pe Facebook. Alina Gorghiu a fost şi mai dură. „E o declaraţie de om defect, o declaraţie de om ridicol. Un om care este stăpânit de paranoia specifică liderilor autoritari din alte colţuri ale lumii şi ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. E o situaţie extrem de dificilă şi delicată pentru România pentru că cel care face aceste delclaraţii este cel care conduce, de fapt, tot Guvernul României”, a scris senatoarea PNL. Ea a anticipat şi un al doilea episod cu alte declaraţii ale lui Dragnea. „Ne va comunica cum probabil la începutul acestui an, în primăvară, l-au răpit extratereştrii şi vreo trei zile s-a bătut cu un omuleţ verde şi lipicios, plătit de domnul Trump, dar că într-un final a reuşit să scape”, a conchis Gorghiu. În schimb, deputatul Nicolae Bacalbaşa a luat în serios spusele şefului său de partid. „Să nu uităm că primul-ministru al Italiei, Aldo Moro, a fost asasinat de propriile servicii secrete italiene, împreună cu servicii ale unui aliat strategic major, să nu uităm că preşedintele Kennedy a fost asasinat de propriile servicii secrete (...) Deci asasinarea unor lideri care deranjează structuri reale de putere nu este un lucru nou”, a exemplificat Bacalbaşa.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri seara, că a existat o tentativă de eliminare fizică a sa în aprilie 2017. „Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază”, a spus liderul PSD. El a precizat că s-au făcut cercetări în această chestiune însă nu poate spune care este exact stadiul acestora. Dragnea s-a mărginit să spună cel care a dorit asasinarea sa este „un om foarte celebru în lume”. Întrebat dacă se gândeşte la miliardarul american George Soros, Dragnea a răspuns: „Nu, nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine”.

 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea