x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: PNL nu depune niciun candidat la funcţia de viceprimar al Capitalei, războiul din PSD nu ne priveşte

Ludovic Orban: PNL nu depune niciun candidat la funcţia de viceprimar al Capitalei, războiul din PSD nu ne priveşte

27 Feb 2019   •   11:46
Ludovic Orban: PNL nu depune niciun candidat la funcţia de viceprimar al Capitalei, războiul din PSD nu ne priveşte

Biroul Executiv Naţional al PNL a decis, în şedinţa de miercuri, "opoziţie totală" faţă de PSD în administraţia din Bucureşti, consilierii generali liberali urmând să nu participe nici la votul pentru demiterea viceprimarului Aurelian Bădulescu, nici la cel privind desemnarea unui nou viceprimar al Capitalei.

"Am mandatat conducerea pe Bucureşti, consilierii generali ai PNL, să nu participe la voturile de astăzi. Războiul din interiorul PSD nu ne priveşte. Populaţia a votat în majoritate pentru nişte promisiuni electorale care au fost făcute de candidaţii PSD şi care au fost încălcate sistematic de cei care au fost aleşi primar general şi primari de sectoare, de cei care au majoritatea în Consiliul General, iar poziţia PNL trebuie să fie foarte clară - de opoziţie totală împotriva administraţiei PSD", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

El a anunţat că PNL nu va desemna niciun candidat pentru funcţia de viceprimar al Capitalei.

"Am luat decizia, în Biroul Executiv, ca PNL să nu depună niciun candidat pentru funcţia de viceprimar general, pentru că nu putem accepta sub nicio formă ca, pe final de mandat, PNL să participe în conducerea executivă a Primăriei, în condiţiile în care se prefigurează un dezastru total al administraţiei Firea, al administraţiei PSD a Bucureştiului. (...) Am luat decizia că oricine nu respectă decizia Biroului Executiv va suporta consecinţele statutare, adică se află în afara PNL", a precizat Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a mai spus că se va face o analiză a situaţiei de la PNL Bucureşti. "Preşedintele PNL Bucureşti nu a participat la şedinţă, el este mandatat de mine, personal, să participe astăzi la reuniunea Comisiei LIBE din Parlamentul European, la care se va lua decizia privitoare la candidatul român pentru funcţia de procuror-şef european. Vom discuta luni în Biroul Executiv, vom face o analiză a situaţiei din Bucureşti, astfel încât să luăm deciziile care se impun, pentru a oferi garanţii ferme că PNL în Bucureşti va continua bătălia cu o administraţie care distruge Bucureştiul", a conchis Orban.

Miercuri, Consiliul General al Municipiului Bucureşti se întruneşte în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi figurând un proiect de hotărâre privind schimbarea din funcţia de viceprimar al Municipiului Bucureşti a lui Aurelian Bădulescu şi un proiect de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar al Capitalei.

Într-un comunicat transmis miercuri dimineaţă AGERPRES, PNL Bucureşti anunţă că a decis să invite, înaintea şedinţei extraordinare de Consiliu General, reprezentanţii USR şi PMP la consultări în privinţa votului pentru demiterea viceprimarului Adrian Bădulescu şi a oportunităţii susţinerii comune a unui candidat la funcţia de viceprimar.

"PNL Bucureşti consideră că acest moment poate fi începutul coagulării forţelor anti-PSD în Bucureşti şi ar putea reprezenta o şansă în plus pentru bucureşteni. Am putea astfel să punem presiune pe administraţia PSD-Firea să facă paşi concreţi pentru bucureşteni în privinţa fluidizării traficului, a construirii de parcări, a refacerii sistemului de termoficare, a construcţiei spitalului metropolitan, precum şi pentru alte proiecte de interes major pentru bucureşteni, total blocate în momentul de faţă", se precizează în comunicatul semnat de Alexandru Nazare, prim-vicepreşedinte şi purtător de cuvânt PNL Bucureşti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban.