x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, contestat. "Nu mai pierd vremea cu dreapta, stânga… cu georgeşti, cu băseşti, cu nimic"

Mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, contestat. "Nu mai pierd vremea cu dreapta, stânga… cu georgeşti, cu băseşti, cu nimic"

de Gabriela Antoniu    |    01 Iun 2014   •   21:32
Mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, contestat. "Nu mai pierd vremea cu dreapta, stânga… cu georgeşti, cu băseşti, cu nimic"
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Într-un interviu acordat Jurnalulul Naţional europarlamentarul Mircea Diaconu declară că are confirmarea că există depusă o contestaţie a mandatului său de europarlamentar, dar că nu are informaţii despre autorul acesteia.


■ Jurnalul Naţional: Vă aşteptaţi la o contestare a mandatului dvs?
■ Mircea Diaconu:
Se pare că am avut deja o contestaţie. Dacă o fi numai una. Pe aici, acum, înainte să mi se dea mandatul.

■ Ştiţi de la cine? V-au înştiinţat, aţi întrebat?
■ Eu am aflat când a spus domnul Crin Antonescu lucru ăsta şi am pus două-trei întrebări şi se pare că e o informaţie corectă. Sunt închise acum toate birourile şi luni -marţi o să încerc să aflu.

■ Credeţi că ar putea veni de la ANI? Horia Georgescu, şeful ANI,  a dat o declaraţie avertisment în acest sens.
■ Nu ştiu. Şi celelalte contestaţii, uriaşe, pe care le-am avut în etapa precedentă, nu au venit de la ANI, au fost de la cetăţeni revoltaţi, însă ANI a apărut în toate contestaţiile ca intervenient ceea ce mă face să cred că, de fapt, cu ANI am avut treabă şi nu cu nişte cetăţeni revoltaţi.

■ Aţi avut vreodată vreo discuţie, vreo întâlnire faţă în faţă cu şeful ANI?
■ Nu, iertaţi-mă, nu mă cobor la nimicuri. Poate sunt arogant când  spun lucrul acesta. Am foarte multe treburi. Ştiţi ce se întâmplă. Tu vrei ceva în viaţă şI te uiţi la un punct care te interesează, te pasionează. Şi pleci către acel punct. Şi în clipa aceea, din dreapta, din stânga, unul te zgârâie, unul de scuipă. Dacă te opreşti la fiecare să dai replici, nu mai ajungi acolo. Că asta-I şi intenţia. Să te întorci cu spatele de la ţinta ta ca să le răspunzi lor, ca să te cerţi cu ei. Eu nu pierd vremea. Ştiu foarte bine lucrurile acestea din profesia în care este exact la fel. Din clipa în care am început să am succes, să fiu distribuit de Liviu Ciulei sau de Lucian Pintilie, când eram tânăr, 22-23 de ani am început să aflu despre mine cât de lipsit de caracter sunt, cum încerc să mă bag pe sub pielea altora şamd, lumea din jur încercând tot timpul să-mi anuleze micile mele succese de traseu. Am înţeles exact de atunci, şi-atunci când am o treabă de făcut, o fac. Şi nu mai pierd vremea cu dreapta, stânga… cu georgeşti, cu băseşti, cu nimic.

■ Ca fin psiholog şi ca actor, având în vedere disputa cu ANI, aţi putea să-i faceţi un portret dlui Georgescu? Cum îl vedeţi?
■ Nu mă puneţi să vorbesc despre acest personaj. Nu-mi face plăcere. Mai am un principiu în viaţă. Am văzut un film foarte bun despre viaţa lui Onasis, în care juca Anthony Queen. Genial. Şi în final, spunea personajul, deci Onasis, spunea cuiva pe patul de moarte: am avut toaţă viaţa un carneţel în care mi-am notat când am cunoscut un om dacă să-I mai acord un minut din viaţa mea acelui om. Deci, nu că l-am copiat, dar am simţit că parcă şi eu eram în genul asta. Nu vreau să-i dau cuiva din minutele, orele vieţii mele care sunt puţine, nici nu ştiu câte mai sunt, să cedez minute din viaţa mea unor oameni care nu merită. Îi ignor pur şi simplu.


Click pentru a citi întreg interviul acordat de Mircea Diaconu Jurnalului Naţional.

×
Subiecte în articol: mircea diaconu