x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Bode, după un polițist s-a dus la petrecere în pandemie: Toleranță zero

Ministrul Bode, după un polițist s-a dus la petrecere în pandemie: Toleranță zero

23 Ian 2021   •   16:20
Ministrul Bode, după un polițist s-a dus la petrecere în pandemie: Toleranță zero
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis să are toleranță zero față de nerespectarea legii, referindu-se la adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, care a fost surprins la o petrecere într-un restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului, deși acest lucru era interzis din cauza COVID-19.

„Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări. De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim”, scrie, sâmbătă, pe Facebook, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Acesta le-a mulțumit oamenilor pentru că au înțeles să respecte regulile, dar și polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în prima linie și care dau dovadă de profesionalism. Apoi face referire la polițistul găsit la petrecere.

„Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, spune ministrul de Interne.

Acesta afirmă că nu va tolera abateri de la lege, „indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri”.

„Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege! Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului. Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți”, mai spune Bode.

Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, era ofițerul desemnat cu coordonarea activităților de prevenire și combatere a efectelor pandemiei la nivelul Poliției Capitalei, el fiind găsit la petrecere la un restaurant din Centrul Vechi. El este cercetat acum de conducerea Poliției Române.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lucian bode ancheta poliţia capitalei