x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Marian Neacșu preia interimar Ministerul Muncii. Astăzi, Marius Budăi și-a dat demisia

UPDATE Marian Neacșu preia interimar Ministerul Muncii. Astăzi, Marius Budăi și-a dat demisia

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   12:35
UPDATE Marian Neacșu preia interimar Ministerul Muncii. Astăzi, Marius Budăi și-a dat demisia
Sursa foto: Hepta

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat demisia din funcţie. Premierul Marcel Ciolacu spune că este un gest de onoare.

UPDATE

Vicepremierul Marian Neacșu va fi interimar la Ministerul Muncii, după demisia lui Marius Budăi, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Sursele politice citate spun că Neacșu va fi numit de PSD săptămâna viitoare.

Marius Budăi a demisionat, joi, din funcție, în contextul scandalului azilelor pentru vârstnici.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că este un gest de onoare

Ciolacu a afirmat că a văzut prea multe situații care demonstrează că activitatea de îngrijire a vârstnicilor a devenit „o afacere” în care se urmărește profitul cu orice preț, chiar și prin „suferințe crunte provocate seniorilor noștri”.

„Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem. Am avut azi dimineață o discuție cu domnul Ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și da demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, afirma premierul.

UPDATE

Premierul Marcel Ciolacu a spus, la începutul ședinței de Guvern de joi, că a văzut prea multe situații care demonstrează că activitatea de îngrijire a vârstnicilor a devenit „o afacere” în care se urmărește profitul cu orice preț, chiar și prin „suferințe crunte provocate seniorilor noștri”.

„Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem. Am avut azi dimineață o discuție cu domnul Ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și da demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic”, a afirmat premierul.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Decizia lui Budăi a fost luată în urma anchetelor privind „azilele groazei”, au declarat surse guveranamentale pentru stiripesurse.ro Marius Budăi a demisionat din funcția de ministru, înaintea ședinței de Guvern de la ora 11.00, informează aceleași surse.

Potrivit Antena 3 CNN care citează surse oficiale, Marius Budăi își pregătise deja această ieșire din guvern, încă de zilele trecute, de când a început scandalul căminelor groazei. 

Ministrul Muncii ar fi purtat mai multe discuții, zilele trecute, cu premierul, însă decizia a fost luată abia în această dimineață. 

Anunțul oficial urmează să fie făcut în cadrul ședinței de guvern care va începe la ora 11:00.

Budăi, susținut de PSD Botoșani, ocupă fotoliul de la Muncă începând cu noiembrie 2021, el fiind membru în Guvernele Ciucă și Ciolacu. El a succedat-o în funcție pe Raluca Turcan.

Marius Budăi a mai fost ministru al Muncii în 2018-2019 în cabinetul Dăncilă.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi demisie