x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu: Campania mea va fi de tip minimal, eu singur, o persoană fizică

Mircea Diaconu: Campania mea va fi de tip minimal, eu singur, o persoană fizică

de Agerpres    |    26 Apr 2014   •   18:35
Mircea Diaconu: Campania mea va fi de tip minimal, eu singur, o persoană fizică

Mircea Diaconu, candidat independent la europarlamentare, şi-a început campania sâmbătă la Oradea, invitat fiind la premiera comediei bulevardiere ''Sărbători fericite'', pusă în scenă de soţia sa, actriţa şi regizoarea Diana Lupescu, aflată la prima colaborare cu Teatrul de stat "Regina Maria".

Mircea Diaconu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai presei şi câţiva susţinători în faţa unei florării de lângă Teatrul de stat Oradea.

"Semnăturile mă obligă să merg mai departe. Cu ARO-ul meu galben. Să nu mă opresc aici în propria mea demonstraţie, personală. Ce va fi nu ştiu. De aceea campania mea va fi de tip minimal, eu singur, o persoană fizică, atâta tot, e adevărat în jur cu un fel de reţea incredibilă, neaşteptată, surprinzătoare şi romantică de oameni, ca şi această florărie. Stafful e format din multă lume, nu-i cunosc, nişte oameni care au apărut brusc şi care sunt alături de mine. Ce vreţi mai frumos decât asta?", a afirmat Mircea Diaconu.

Actorul a declarat că, deşi românii sunt priviţi ca nişte "cetăţeni de mâna a doua, pe nedrept", scopul său ar fi, dacă ajunge în PE, să restabilească raportul corect între naţia sa şi Europa.

În opinia lui, există nu unul, ci o mulţime de argumente, care trebuie spuse tot timpul, însă trebuie dublate de fapte.

"Dacă vorbim de creativitate, de simţ artistic, suntem absolut competitivi. În interior, trebuie detectate clar nişte domenii în care suntem peste, puţin spus peste, mult peste colegii noştri europeni, stimulate, împinse în faţă şi arătate. Să ne manifestăm pe ce putem mai bine", a spus Mircea Diaconu, după întâlnirea cu simpatizanţii.

El a menţionat că sunt o mulţime de domenii în care românii excelează: în inventică, în artă, ştiinţă, în tot ce înseamnă zona materiei cenuşii.

"Pentru că handicapul nostru, în relaţia asta de inegalitate, sunt finanţele lunare. Şi asta ne creează nouă un complex de inferioritate şi lor un complex de superioritate. Fals. Nimic mai fals decât asta. Nu mi s-a întâmplat niciodată, mie sau multora, ca în contactele directe sau interumane să ne simţim inferiori cuiva în Europa", a precizat Diaconu.

Candidatul independent Mircea Diaconu îşi continuă campania electorală, duminică, la Craiova. 

×