x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moartea afaceristului Florian Walter, subiect de dosar penal

Moartea afaceristului Florian Walter, subiect de dosar penal

de Ion Alexandru    |    21 Mai 2019   •   08:59
Moartea afaceristului Florian Walter, subiect de dosar penal

La câteva ore după ce medicii Spitalului Floreasca, din Capitală, au anunţat decesul controversatului om de afaceri Florian Walter, fiul acestuia a depus, prin intermediul avocaţilor, o plângere penală pentru malpraxis, pe de de o parte, dar şi pentru constituirea unui grup criminal organizat. Concret, fiul afaceristului susţine, în plângerea penală, că medicii care s-au ocupat de tatăl său l-ar fi diagnosticat greşit, acesta suferind un infarct miocardic, însă a fost tratat pentru accident vascular cerebral.

Pe de altă parte, în documetul transmis procurorilor se fac mai nulte referiri la ameninţările cu moarea la care Florian Walter ar fi fost supus în ultima perioadă din zona unor foşti parteneri de afaceri cu care s-ar fi aflat în conflict, miza fiind preluarea “în forţă” a acţiunilor la compania de construcţii Romprest.

Florian Walter a ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul Universitar Bucureşti, în moarte clinică, fiind suspect de disecţie de aortă abdominală şi de accident vascular cerebral. Ulterior, el a fost mutat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca”, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Duminică seara, afaceristul a decedat, fiind constatat că a suferit, de fapt, un infarct.

Avocaţii omului de afaceri susţin că plângerea penală a fost deja înaintată Parchetului şi că urmează ca, zilele următoare, să fie depuse la dosar mai multe înscrisuri şi mesaje referitoare la ameninţările pe care Walter le-ar fi primit în ultimele luni, dar şi o listă cu posibili suspecţi.

×
Subiecte în articol: Florian Walter