x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Modificări de ultima oră la pachetul de măsuri fiscale. Guvernul a aprobat noua variantă

Modificări de ultima oră la pachetul de măsuri fiscale. Guvernul a aprobat noua variantă

de Redacția Jurnalul    |    25 Sep 2023   •   18:35
Modificări de ultima oră la pachetul de măsuri fiscale. Guvernul a aprobat noua variantă

Proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România a fost aprobat luni de guvern. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, prezintă modificările operate.

„Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

El a anunțat și unele modificări față de proiectul inițial.

„Bonurile de masă vor fi acordate ca și până acum, însă Ministerul de Finanțe are termen o săptămână pentru a propune Executivului un proiect de ordonanță de urgență care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuție a bonurilor de masă. De asemenea, taxa pe valoare adăugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale și sportive va fi de 9%. O mențiune și în ceea ce privește calculul impozitului pentru companiile multinaționale, din totalul cifrei de afaceri, pe lângă investiții, vor fi scăzute și accizele, care reprezintă tot o taxă, iar impozitul va rămâne la 16% din profit, dar nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri calculată conform croiteriilor anunțate. Pentru instituțiile de cultură cu mai puțin de 50 de angajați oportunitatea de comasare va reveni autorităților locale”, adaugă Constantin.

Totodată, el afirmă că a fost eliminat pragul de 2,5% din bugetul autorităților locale pentru finanțarea evenimentelor culturale, sportive sau recreaționale.

El a adăugat că „în scurt timp, proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente, în termenul care va fi stabilit în şedinţa comună a Birourilor permanente de la Senat şi Camera Deputaţilor”.

(sursa: Mediafax)

×