x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Norica Nicolai: Nu aş vrea să vindem PNL pe un preţ mic. Când cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu cred că merită să mai stai cu el la masă

Norica Nicolai: Nu aş vrea să vindem PNL pe un preţ mic. Când cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu cred că merită să mai stai cu el la masă

de Agerpres    |    28 Iun 2014   •   14:15
Norica Nicolai: Nu aş vrea să vindem PNL pe un preţ mic. Când cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu cred că merită să mai stai cu el la masă

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a afirmat că se poate vorbi despre un mare proiect al dreptei, dar că atunci când "cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu merită să mai stai cu el la masă", adăugând că nu ar dori ca PNL să fie "vândut pe un preţ mic".

Norica Nicolai a declarat că poate exista disponibilitate către un proiect de unificare a Dreptei din România dar că acest lucru nu se poate face cu cei care au trădat deja PNL-ul, referindu-se la discuţiile pe această temă avut de liberali cu PDL.
"Când cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu cred că merită să mai stai cu el la masă. (...) Am încredere că sunt liberali care îl vor servi pe cetăţean, şi nu grupurile de interese. Sunt liberali care vor proteja această ţară, nu o vor vinde. Brătianu spunea că ţara se conservă, nu se vinde. Stimaţi colegi, nu aş vrea să vindem pe preţ mic PNL, care este un partid istoric", a afirmat europarlamentarul.

Norica Nicolai a subliniat că principala preocupare a liberalilor trebuie să fie identitatea partidului.
"Suntem, dl preşedinte, la al XXVIII-lea congres şi sunt sigură că toţi care ascultaţi şi cei care nu ascultaţi sunteţi interesaţi ca PNL să aibă multe congrese înainte. Identitatea acestui partid este prima noastră preocupare şi vreau să vă mulţumesc, dl Mircea Ionescu-Quintus, că ieri (n.r. vineri) aţi reuşit să promovaţi acel amendament care vorbeşte de noi, de istoria noastră, de numele nostru. Îmi doresc, dl preşedinte, nu doar să se vorbească despre ele într-un viitor statut, îmi doresc ca doctrina liberală, ca istoria liberală, care se confundă cu istoria României, să fie şi doctrina unui viitor partid, pentru că altfel suntem la vorbe", a susţinut Norica Nicolai.

Nicolai a făcut referire şi la declaraţia lui Sorin Frunzăverde, care saluta, la începutul lunii, aderarea PNL la PPE.
"Cred că dl Frunzăverde, care se bucura de acel moment, (...) va fi unul dintre oamenii care se va întoarce acasă odată cu marea fuziune", a spus Nicolai.

Eurodeputatul liberal a precizat că afilierea unui partid la o familie europeană este nu numai o chestiune de doctrină, dar şi de onoare.
"O opţiune politică de afiliere a unui partid rămâne nu numai o opţiune de doctrină, ci şi de onoare. Când alături de o familie, care te-a susţinut pe tine şi pe cei 7 milioane de români, care au fost acuzaţi de lovitură de stat, când o familie te susţine ca partid şi ca ţară nu ai voie să-i spui la televizor că divorţezi, pentru că, din păcate, aici şi nu numai aici politica pe televizor pare că a distrus legătura dintre partide şi cetăţean", a mai spus Norica Nicolai.

×
Subiecte în articol: congres pnl