x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O nouă cerere a PD-L, respinsă

O nouă cerere a PD-L, respinsă

de Aniela Nine    |    Ioana Bugean    |    16 Mar 2010   •   00:00
O nouă cerere a PD-L, respinsă
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Senatorii PD-L şi cei independenţi au cerut din nou în şedinţa Biroului Permanent introducerea pe ordinea de zi a plenului a cererii de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Prin votul majoritar al Opoziţiei, cererea a picat.



Cererile PD-L de revocare a lui Mircea Geoană (foto) din funcţia de preşedinte al Senatului încep să devină un lanţ al încercărilor, ieri puterea făcând o nouă solicitare în acest sens.

De data aceasta, în susţinerea cererii lor, pedeliştii au invocat situaţia din şedinţa trecută a Senatului, când Mircea Geoană nu a acceptat să supună la vot cererea lor de discutare a revocării. Numai că opoziţia a invocat prevederea regulamentară conform căreia nu se poate cere de două ori într-o sesiune revocarea preşedintelui, ceea ce a dus la respingerea prin vot a solicitării PD-L. De partea cealaltă, PD-L invocă faptul că nu este o nouă cerere, ci doar o "updatare" a vechii cereri cu un nou abuz al lui Geoană.

EGALITATE ÎN PLEN
Aşa cum era de aşteptat, PD-L a reluat cererea de introducere pe ordinea de zi a subiectului revocării în şedinţa de plen ce a urmat Biroului Permanent, motiv de noi discuţii procedurale. Când, în cele din urmă, Mircea Geoană a supus la vot ordinea de zi fără cererea PD-L, rezultatul a fost unul de egalitate, 42 de voturi pentru, 42 împotrivă.

Rezultatul a fost însă unul determinat de o "defecţiune" în tabăra puterii, căci doi senatori, Orest Onofrei şi Şerban Mihăilescu, aflaţi pe coridor, n-au mai apucat să ajungă la timp să voteze împotriva ordinii de zi propuse de Geoană. Soluţia găsită pentru deblocarea situaţiei a fost, ca de atâtea ori, pauza de consultări. Decizia consultărilor - cererea de reluare a votului. Numai că, surpriză, cum consultările s-au prelungit fix până la expirarea programului de lucru, Geoană a declarat şedinţa închisă. El a făcut un apel la şeful statului şi liderii PD-L pentru deblocarea situaţiei.

×
Subiecte în articol: politic