x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ofensiva pentru votul uninominal

Ofensiva pentru votul uninominal

de Oana Stancu Zamfir    |    Lavinia Dimancea    |    06 Sep 2005   •   00:00
Ofensiva pentru votul uninominal

PSD va demara, in perioada urmatoare, o campanie de strangere de semnaturi pentru introducerea votului uninominal si trecerea la Parlament unicameral. Purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu (foto), a declarat ieri ca spera ca acele 500.000 de semnaturi necesare sa fie stranse intr-un timp cat mai scurt, cu sprijinul organizatiilor judetene si al TSD. Totodata, Diaconescu a anuntat ca PSD va incepe zilele urmatoare consultari pentru realizarea platformei politice anuntate deja de Mircea Geoana, precizand ca partenerii de dialog vizati sunt partide politice de stanga, inclusiv PIN-ul condus de Cozmin Gusa, sindicate, dar si asociatii de pensionari. Cat priveste contracararea schimbarii presedintilor celor doua Camere, Diaconescu a spus ca PSD va lua o decizie in functie de dezbaterile pe amendamente la noile Regulamente.

BA EU... Presedintele PD, Emil Boc, sustine insa ca actuala putere este cea care va introduce votul uninominal, in timp ce demersul PSD este demagogic, intrucat a avut ocazia sa faca acest lucru cat s-a aflat la putere si nu l-a facut. "Dupa ce pleci de la putere si spui ca vrei sa faci ceva ce puteai sa faci cand erai la putere, nu mai esti credibil", a apreciat liderul PD. O apreciere si mai acida a avut liderul PD cand a fost intrebat despre reforma clasei politice propusa de Mircea Geoana. "Eu am auzit prin ’90 de oamenii de bine ai PSD chemati sa faca ordine in Bucuresti si au condus la dezastrul care a tintuit Romania pe pagina ziarelor europene mai multi ani si este cunoscuta problema mineriadelor. Acum s-a schimbat doar termenul: e vorba de revolutia binelui. Aceasta revolutie a binelui de inspiratie a anilor ’90 nu cred ca poate avea vreo sansa in Romania, pentru ca PSD nu este credibil", a acuzat Emil Boc.

Presedintele Traian Basescu a tinut si el sa il intepe pe Mircea Geoana, acuzandu-l de plagiat. "Povestea aceea cu schimbarea clasei politice despre care eu am vorbit vreo patru ani - acum vad ca a imbratisat-o si presedintele celui mai important partid de opozitie", a spus Basescu. (Lavinia Dimancea, Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic