x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ”Vrei să fii milionar?”, cu Gabriel Oprea

”Vrei să fii milionar?”, cu Gabriel Oprea

de Maria Alifantis    |    11 Mar 2016   •   15:59
”Vrei să fii milionar?”, cu Gabriel Oprea
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Nici nu s-a răcit bine scaunul Generalului Oprea, că „soldații” săi au dezertat deja în alte partide. Şase deputați UNPR au ajuns în tabăra PSD, asta în condiţiile în care Oprea îşi propusese să atingă un milion de membri de partid. Liderul interimar, Neculai Onţanu, a tratat cu Liviu Dragnea soarta protocolului de colaborare pentru alegerile locale.

Cu toate acestea, UNPR nu s-a decis încă dacă va susține alegerea primarilor în două tururi, care ar însemna încălcarea pactului cu PSD. Speculațiile nu au întârziat să apară în urma întâlnirii dintre Dragnea şi Onţanu. Una dintre ele ar fi că, în cazul în care alianţa continuă, PSD îl va susține pe Onțanu la primăria Sectorului 2, iar UNPR va sprijini candidatul pesedist la Capitală. Dacă nu, UNPR va merge cu liste proprii la locale şi un candidat unic pentru Bucureşti, numele cel mai des auzit fiind Ilie Năstase. A doua speculație este că Onțanu ar fi negociat cu Dragnea un posibil transfer la PSD, însă primarul de la 2 a infirmat zvonurile. „Vreau să clarific fără niciun fel de echivoc. Nu am negociat şi nu voi negocia plecarea mea din UNPR. Nu am negociat cu Liviu Dragnea transferul meu la PSD”, a transmis Onțanu.

“N-au principii, au doar interese”

La câteva zile după ce Onțanu declara că „niciun parlamentar de la UNPR nu pleacă la PSD, aici îşi găsesc locul, aici e familia lor”, șase deputaţi progresişti şi-au luat tălpăşiţa şi au dat buzna în rândul social-democraților. Sursele Jurnalului susţin că hemoragia va continua în următoarele zile, mai ales că PSD şi PNL negociază deja transferuri în culise. „O să vorbim la toamnă, să vedem dacă o să ajungă să candideze. Ei nu sunt marile valori ale partidului, nu o să plângă PSD-ul lângă ei, să-i roage să candideze. Sunt toți niște traseiști. Dar asta este politica, în politică nu există principii, exista interese”, a declarat vicele UNPR Ion Răducanu pentru Jurnalul Naţional. Întrebat dacă PNL negociază o eventuală majoritate parlamentară cu UNPR-iştii, liberalul Vasile Blaga nu a negat tratativele cu armata Generalului. „Şi acest lucru este important, dar să vedem câţi mai rămân! Nu suntem la cumpărat de parlamentari. Vor avea un Congres, îşi vor stabili conducerea şi linia politică, după aceea vom discuta”, a reacţionat Blaga.

Un milion minus şase

La începutul anului, Gabriel Oprea declara că obiectivul UNPR era să strângă nici mai mult, nici mai puţin de un milion de membrii. “Până în 2016 trebuie să avem un milion de membri de partid. Este o cifră pe care nu o are niciun partid din România”, sunau planurile măreţe ale Generalului. „De la dorință până la putință e distanță mare”, s-a resemnat vicele Ion Răducanu, care susţine că în prezent UNPR numără în jur de 400.000 de membri.

 

 

×
Subiecte în articol: gabriel oprea