x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, atac devastator la adresa lui Ciolacu: Să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria

Orban, atac devastator la adresa lui Ciolacu: Să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria

de Alice Petrescu    |    13 Ian 2022   •   14:40
Orban, atac devastator la adresa lui  Ciolacu: Să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul premier Ludovic Orban îl critică pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru că „apelează, din nou, la scuza grelei moşteniri”.

 „Îl sfătuiesc pe Marcel Ciolacu să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria de lider de partid aflat la guvernare”,  scrie pe Facebook Ludovic Orban.

 

El mai spune că guvernul pe care l-a condus a fost „practic obligat” să abroge prevederi ale infamei OUG 114/2018 pentru a împiedica declanşarea procedurii de infringement contra României pentru încalcarea Regulamentului 943 al UE, Guvernul are la dispoziţie instrumentele de intervenţie pentru a diminua impactul creşterii preţurilor şi pentru a asigura protecţia cetăţenilor şi a companiilor.

„Guvernul şi ANRE sunt actorii instituţionali care trebuie să adopte măsurile de protecţie. Chiar dacă nu deţin portofoliul energiei, cei din PSD răspund solidar cu partenerii lor de guvernare pentru sărăcirea populaţiei şi falimentarea companiilor româneşti. Conducerile ANRE, Hidroelectrica, Nuclearelectrica au fost numite de majoritatea parlamentară şi de guvernele PSD. În ceea ce priveşte companiile, readuc aminte că noi am propus şi includerea companiilor, altele decât IMM-urile, în măsurile de protecţie, lucru neacceptat de către majoritatea PSD-PNL-UDMR. CET Rovinari nu are de ce să fie redeschis pentru că este în funcţiune (nici măcar atât nu ştie). În 7 din cei 10 ani în care nu s-a construit de către stat nicio capacitate nouă de producţie de energie, la putere a fost PSD ( e nevoie să readuc aminte de blocarea constucţiei reactorului 3 şi 4 pe o perioadă de 7 ani ca urmare a unei înţelegeri, cel puţin ciudate, cu o companie chinezească sau de faptul că investiţia de la Iernut este blocată tot din cauza unui contract marca PSD?). CSAT nu poate să facă ceea ce nu este capabil guvernul să facă. În concluzie, îl sfătuiesc pe Marcel Ciolacu să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria de lider de partid aflat la guvernare”, conchide Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a afirmat că liberalizarea pieței energiei a fost făcută haotic de guvernarea PNL.

„E clar pentru toți cei de bună-credință că, în fața crizei provocate de liberalizarea haotică a pieței energiei, făcută de partidele de dreapta, populația merită mai multe soluții decât cele deja anunțate. E nevoie de decizii mai curajoase, țintite către cei vulnerabili, către pensionari și familii monoparentale, dar și către firmele românești”, a afirmat miercuri Ciolacu.

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban