x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: După această epidemie va trebui să ne gândim cu foarte mare atenție și grijă la sistemul de sănătate din România

Orban: După această epidemie va trebui să ne gândim cu foarte mare atenție și grijă la sistemul de sănătate din România

02 Iun 2020   •   16:43
Orban: După această epidemie va trebui să ne gândim cu foarte mare atenție și grijă la sistemul de sănătate din România

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, în cadrul dezbaterii online „Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza COVID, la reformă și modernizare”, organizate de CursDeGuvernare.ro, că epidemia de COVID-19 a scos în evidență o serie de lucruri care nu funcționează în sistemul de sănătate.

„Este clar că şi înainte de această epidemie, dar, mai ales, după această epidemie va trebui să ne gândim cu foarte mare atenţie şi grijă la sistemul de sănătate din România. Această epidemie a scos în evidenţă o serie de lucruri care nu funcţionează, o serie de lucruri care trebuie îndreptate, o serie de tare de sistem şi, mai ales, o tratare, o lungă perioadă de timp, a sistemului de sănătate mai mult ca o Cenuşăreasă ", a susţinut Orban.

De asemenea, șeful Executivului a afirmat că infrastructura spitalicească este una veche care creează „extrem de multe” probleme și, în plus, sistemul de sănătate este subfinanțat.

„Realitatea este că sistemul de sănătate se bazează pe contribuţiile care sunt plătite de un număr restrâns de cetăţeni români, există foarte multe categorii de scutelnici, de oameni care, deşi beneficiază de serviciile de sănătate, nu participă la finanţarea sistemului de sănătate", a explicat Orban.

Premierul a afirmat că în perioada următoare va fi regândită politica în privinţa funcţionării structurilor suport ale sistemului de sănătate.

×