x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ostaficiuc, teren de 800 mp cadou pentru firma soţiei.

Ostaficiuc, teren de 800 mp cadou pentru firma soţiei.

de Aniela Nine    |    26 Mai 2011   •   17:05
Ostaficiuc, teren de 800 mp cadou pentru firma soţiei.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca se afla in conflict de interese, dupa ce s-a descoperit ca pedelistul si-a pus semnatura pe o hartie a CJ prin care firma sotiei, fiicei si ginerelui sau a capatat in concesiune un teren de 816 mp in Parcul Tehnologic sI Industrial Timisoara. Povestea a avut loc in iunie 2008, firma Ornella Design SRL fiind selectata prin negociere directa pentru concesionarea respectivului teren. Actul care consfintea primirea terenului pe o perioada de 49 de ani de catre firma familiei lui Ostaficiuc a fost semnat, conform inspectorilor ANI, de presedintele CJ Timis, nimeni altul decat Constantin Ostaficiuc. Redeventa pentru concesionarea terenului a fost stabilita prin acelasi act la 4,2 euro/ mp pe an, suma calculata fara TVA. Povestea nu s-a oprit insa la primirea celor 816 mp de teren, caci doi ani mai tarziu, in august 2010, presedintele de CJ Ostaficiuc a mai semnat o anexa la contrcatul respectic prin care firma familiei sale era scutita de plata redeventei pe o perioada de 19 luni dar , sI mai mult, capata sI alte beneficii gratuite din partea Consiliului Judetean, gen paza asigurata pentru terenul cu pricina si promovarea firmei concesionare. "Prin Conventia privind facilitatile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. s-au acordat societatii mai multe beneficii cu titlul gratuity, cum ar fi: "salubrizare si intretinere drumuri, spatii verzi comune si curatenie spatiu public, iluminat stradal si perimetral, paza si protectie a zonelor comune si a perimetrului parcului, parcare gratuita, promovare firma concesionara, etc.' si, totodata, scutirea de la plata redeventei in valoare de de 4,2 EURO/mp/an + TVA, pe o perioada de 19 luni.', noteaza inspectorii ANI.

In afara de primirea terenului respectiv cadou, firma familiei lui Ostaficiuc a mai primit sI alte contracte cu institutii aflate in subordinea consiliului judetean, anul trecut fiind incheiat cu Muzeul de Arta Timisoara un contractat pe o perioada nelimitata avand ca obiect servicii de tiparire pe baza comenzilor autoritatii contractante.

Obiectul de activitate al firmei Ornella Design este activitaii de tiparire si servicii conexe tiparirii conform datelor de la Registrul Comertului, avand un numar de patru angajati. In anul 2009 , firma avea datorii de 823 mii lei , venituri de 404 mii sI un profit net de 64 797 lei.

Presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc nu a raspuns la telefon pentru a comenta acuzelor ANI. In raportul Agentiei se precizeaza ca in data de 22.03.2011, domnul Ostaficiuc Constantin a transmis ANI un punct de vedere.

Constantin Ostaficiuc este membru PDL si se afla la al doilea mandat la conducerea CJ Timis, la recenta Conventie PDL el a sustinut aripa Blaga.

×