x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pambuccian: Propunerea de trecere a STS sub control parlamentar, o chestiune logică, nu una politică

Pambuccian: Propunerea de trecere a STS sub control parlamentar, o chestiune logică, nu una politică

de Agerpres    |    17 Feb 2014   •   18:29
Pambuccian: Propunerea de trecere a STS sub control parlamentar, o chestiune logică, nu una politică

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, deputatul Varujan Pambuccian, a arătat, luni, că propunerea sa privind trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) sub control parlamentar este logică, nu politică, în felul acesta urmând a-şi exercita controlul asupra serviciului respectiv atât Puterea, cât şi Opoziţia.

"Consecinţa cea mai importantă (...) este ridicarea oricărei suspiciuni de oricare parte, pentru că în această formulă, sub control parlamentar, şi Puterea şi Opoziţia îşi pot exercita controlul asupra serviciului respectiv. (...) Cred că e logic, pentru că rolul STS este să securizeze convorbirile care utilizează mijloace electronice între toate instituţiile statului şi atunci e normal ca şi Puterea şi Opoziţia să aibă un control asupra felului în care se realizează această securizare, în aşa fel încât să nu existe niciun fel de suspiciuni de nicio parte. Cred că este firesc aşa", a explicat Pambuccian la finalul întâlnirii pe care reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale au avut-o cu premierul Victor Ponta.

El a dat exemplu SRI şi SIE, afirmând că aceste două servicii se află tot sub control parlamentar.

Pambuccian a apreciat că propunerea sa este "o chestiune de logică, nu e o chestiune politică".

"Poate este şi o formă de a nu mai folosi instituţiile statului în lupta politică, lucru la care eu personal ţin foarte mult. E păcat că s-a ajuns în situaţia asta", a susţinut Varujan Pambuccian.

În ceea ce priveşte situaţia serviciului de urgenţă 112, deputatul s-a pronunţat pentru punerea sa sub coordonarea Ministerului de Interne.

"Firesc este să fie acolo unde sunt toate instituţiile care se ocupă de intervenţii în situaţii de urgenţă şi astea toate sunt la Ministerul de Interne, cum sunt peste tot în lume", a arătat Pambuccian.

×
Subiecte în articol: varujan pambuccian sts