x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentul a decis revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

Parlamentul a decis revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2022   •   15:30
Parlamentul a decis revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

Parlamentul a decis, luni, cu 308 voturi „pentru” și o abținere, revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi a României. Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de fapte de corupție.

Decizia senatorilor și deputaților a fost luată cu unanimitate de voturi, respectiv 308 voturi „pentru” și o abținere.

„Reputația dlui Bădălău Niculae - vicepreședinte al Autorității de Audit este iremediabil afectată și nu mai îndeplinește condițiile prevăzute dla art. 50, alin 1 din Legea 94/1992. În consecință, membrii celor două comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerelor reunite revocarea dlui Bădălău Niculae din funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit”, potrivit raportului comisiilor de Buget din Camera Deputaților și Senat.

USR și PSD au cerut demararea procedurii de revocare de la Cuirtea Conturi a lui Niculae Bădălău.

Magistrații Curții de Apel București au decis, luni, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Niculae Bădălău, după ce procurorii DNA au dispus reținerea sa, duminică, fiind acuzat de fapte de corupție.

Magistrații Curții de Apel București au admis, luni, propunerea procurorilor DNA, privind arestarea preventivă a lui Niculae Bădălău, acuzat de dare de mită în formă continuată și trafic de influență.

Conform procurorilor, în datele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, estimat la peste 7 milioane de lei, unei societăți administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

„În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind <Înființare rețea de alimentare cu apă...>, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA), dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urma să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă”, arată procurorii.

În total, inculpatul i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

(sursa: Mediafax)

×