x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentul a aprobat constituirea comisiei Călăraşi

Parlamentul a aprobat constituirea comisiei Călăraşi

de Mediafax    |    10 Dec 2013   •   18:16
Parlamentul a aprobat constituirea comisiei Călăraşi

Parlamentul a votat, marţi, constituirea comisiei Călăraşi, din care fac parte 13 deputaţi şi senatori PSD, PNL, PC, PPDD şi UDMR, în timp ce PDL a anunţat că nu va participa la această comisie.

Proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei de anchetă Călăraşi a avut 241 de voturi "pentru" şi 10 voturi "împotrivă".

Din comisie fac parte: de la PSD - Gabriela Firea, Eugen Nicolicea, Ioan Adam, Nicolae Şerban, Mihai Vifor, Adrian Solomon, de la PNL - Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu, Costel Alexe, Ioan Cupşa, de la PC - Vicenţiu Mircea Irimie, de la UDMR- Tanczos Barna, de la PPDD - Teiu Păunescu.

Liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a declarat că PDL nu va desemna reprezentanţi în această comisie.

Birourile Permanente ale celor două Camere au decis, luni, înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţia unui teren în judeţul Călăraşi de către Ioana Băsescu.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă şi nu are nicio logică această anchetă, arătând că democrat-liberalii nu îşi vor desemna reprezentanţi.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în urma unei discuţii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu liderii grupurilor PSD, că deputatul Eugen Nicolicea va fi "probabil" preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi.

"Preşedinte probabil că va fi domnul deputat Nicolicea", a anunţat Ponta, menţionând că mai sunt propuşi ca membri ai comisiei senatorii Gabriela Firea, Şerban Nicolae, Mihai Fifor şi deputaţii Ioan Adam şi Adrian Solomon.

La rândul său, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a susţinut că este posibil să fie propusă pentru şefia comisiei de anchetă şi Gabriela Firea, urmând ca decizia să fie luată în BPN al PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că este foarte bine că îşi începe activitatea comisia parlamentară privind terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, pentru că este un prilej ca politicienii să înveţe să fie cinstiţi şi să nu fure terenuri agricole de la ADS.

Aflat la cumpărături într-un supermarket din Bucureşti şi rugat să comenteze referitor la începerea activităţii comisiei "Călăraşi", preşedintele a spus că este "foarte bine".

"Nu-i rău deloc. Poate învaţă şi politicienii să fie cinstiţi, să ia credite, nu să fure terenuri agricole la ADS (Agenţia Domeniile Statului). Cel mai bine e să nu furi statul, să cumperi de la privaţi, cu credit", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele declara, recent, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic. 

×
Subiecte în articol: comisie teren nana