x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pascu, ambasador

Pascu, ambasador

de Oana Stancu Zamfir    |    23 Apr 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu operează încă o schimbare în staful de la Cotroceni. Şeful protocolului, Ion Pascu, a primit ieri decretul de acreditare ca ambasador în Turcia

Preşedintele Traian Băsescu operează încă o schimbare în staful de la Cotroceni. Şeful protocolului, Ion Pascu, a primit ieri decretul de acreditare ca ambasador în Turcia, post pentru care a fost deja avizat de comisiile de politică externă din Senat şi Camera Deputaţilor, în unanimitate. De altfel, Pascu are în ca­rie­­ră patru ani ca ambasador al Ro­mâ­niei la Tokyo, între 2000 şi 2004. Şe­ful statului a decis ieri şi decora­rea Monicăi Lovinescu, post-mortem, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.

 

DECORAŢIE. Tot ieri şeful statului a conferit ieri Monicăi Lovi­nes­cu, post-mortem, Ordinul Na­ţio­nal “Steaua României” în grad de Mare Ofiţer. “Pe parcursul întregii sale vieţi, Monica Lovinescu a fost un model de demnitate, de patriotism şi de consecvenţă în lupta împotriva totalitarismului comunist”, se arată în comunicatul de presă care anunţă atribuirea ordinului “în semn de înaltă apreciere pentru rolul Monicăi Lo­vinescu în păstrarea şi promo­va­rea valorilor intelectuale şi morale în spaţiul public românesc”.

×
Subiecte în articol: politic