x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC si PD au facut inca un pas spre PPE

PC si PD au facut inca un pas spre PPE

31 Aug 2005   •   00:00
PC si PD au facut inca un pas spre PPE

Partidul Conservator isi continua demersurile pentru aderarea la Partidul Popular European, vicepresedintele formatiunii, Daniela Popa (foto stanga), fiind prezenta luni la Bruxelles pentru a prezenta activitatea PC in fata comisiei care analizeaza admiterea de noi membri. Popa a precizat ca audierile la aceasta comisie reprezinta o etapa intermediara pana la votul in Biroul Politic al PPE, din data de 19 septembrie, cu privire la primirea de noi membri.

ANALIZA. "Intrebarile la comisie au fost extrem de diverse, toate materialele si toate documentele fiecarui partid au fost multiplicate si impartite fiecarui parlamentar. Au fost cateva ore, destul de dure, referitoare la statut, doctrina, istoricul partidului, «zestrea» partidului, adica daca esti participant sau nu la guvernare, daca ai ministri, secretari de stat, primari, consilieri, o analiza a intregii activitati a partidului politic", a vorbit deputatul conservator despre modul in care au decurs discutiile cu reprezentantii grupului popular european. De asemenea, membrii comisiei s-au interesat si de modul in care conservatorii colaboreaza cu celelalte partide de orientare populara, vicepresedintele conservator mentionand buna colaborare avuta cu PD ca partener de coalitie, spre deosebire de cea cu PPCD, "inexistenta".

ACORD. Reprezentantii PPE au salutat semnarea noului protocol in cadrul coalitiei de guvernamant, in care se stipuleaza decizia de schimbare a presedintilor celor doua Camere, a mai aratat Daniela Popa. "Cei din exterior nu au inteles niciodata de ce Guvernul este de o culoare, iar puterea legislativa, de alta culoare", a spus ea.

RECOMANDARE. Vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde (foto dreapta), a anuntat ca grupul de lucru pentru extindere si calitatea de membru din cadrul PPE a decis luni seara sa recomande Biroului Politic primirea PD in calitate de membru observator, decizia Biroului fiind asteptata la 19 septembrie. Statutul de observator este prima etapa in interiorul acestei organizatii a partidelor populare membre ale UE si este destinat tarilor aflate in curs de aderare. Urmatoarea etapa este aceea de membru asociat, titlu care recunoaste vechimea si activitatea in cadrul PPE, explica Frunzaverde, membrii asociati din Romania fiind PPCD si UDMR. O data cu integrarea in UE, si membrii observatori, si cei asociati devin membri cu drepturi depline. (Aniela Nine, Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic