x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL a finalizat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Blaga: "Aşteptăm voturile PNL-ului"

PDL a finalizat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Blaga: "Aşteptăm voturile PNL-ului"

28 Feb 2014   •   12:30
PDL a finalizat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Blaga: "Aşteptăm voturile PNL-ului"

Democrat-liberalii au finalizat o moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta şi aşteaptă ca demersul să fie susţinut prin semnătură şi de parlamentarii PNL, a declarat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, vineri, la RFI.

'Avem formulată o moţiune de cenzură, ea este de fapt o Carte Neagră a guvernării USL, este finalizată şi aşteptăm voturile PNL-ului, mai ales aşteptăm semnăturile PNL-ului, s-o putem depune, dacă sunt bărbaţi politici şi dacă recunosc greşelile pe care le-au făcut. Noi îi aşteptăm pe cei de la PNL să ne semneze moţiunea, pentru că nu văd ce moţiune ar putea depune PNL-ul dintr-odată, de dimineaţă până seara', a afirmat Blaga.

El a adăugat că în acest moment nu există o colaborare a PDL cu PNL, dar a subliniat că liberalii din Senat au votat alături de democrat-liberali împotriva proiectelor de lege iniţiate de Guvernul USL.

'Nu există acest dialog, pentru că domnul Crin Antonescu a şi spus fără să întrebe, fără să-l rugăm noi, a spus că nu colaborează cu PDL-ul. Dar ce, l-am rugat noi să colaboreze cu PDL-ul? E adevărat că luni au votat alături de noi împotriva tuturor proiectelor Guvernului USL', a spus preşedintele PDL.

Întrebat cum vor colabora totuşi democrat-liberalii cu liberalii în opoziţie şi dacă se va ajunge la situaţia ca PNL, PDL şi PP-DD să facă separat opoziţie, Vasile Blaga a răspuns că singura formulă agreată în acest moment este cea a unei colaborări punctuale în Parlament.

'Este problema domniilor lor. Noi considerăm că nu sunt în opoziţie efectivă din moment ce şi-au lăsat şi toate tentaculele în teritoriu. Ca să-şi calmeze partidul, Antonescu spune: faceţi alianţe cu cine vreţi, şi cu PSD-ul, dacă doriţi. Pentru că problemele mari, după ce a trecut euforia lui Antonescu când s-a rupt de Ponta.... de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, în prima fază, iar definitiv, când Antonescu şi-a dat seama că nu mai este susţinut de Ponta la prezidenţiale, iar Ponta a primit direct de la Antonescu mesajul: dacă ajung preşedinte, nu te mai pun prim-ministru! Atunci s-au rupt ei. Iar în acest moment, eu cred că nu poate exista altă colaborare decât punctuală în Parlament, ceea ce este normal în orice stat de drept', a susţinut Vasile Blaga

×