x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL chiuleşte ca să nu voteze CSM deoarece candidaţii propuşi ”nu au o semnificaţie personală”

PDL chiuleşte ca să nu voteze CSM deoarece candidaţii propuşi ”nu au o semnificaţie personală”

de Aniela Nine    |    11 Apr 2011   •   18:52

Senatorii puterii au găsit o nouă metodă de a-şi impune voinţa în şedinţele de plen: chiulul organizat. Metoda este aplicată doar la un semn al liderului de grup al PDL, Cristian Rădulescu, ori de câte ori în discuţie este subiectul sensibil CSM şi, respectiv, validarea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în acest for, problemă restantă pentru Senat. Asta s-a întâmplat, din nou, şi în şedinţa de plen de luni. Motivul pentru care PDL nu doreşte încă să dea un vot în această privinţă, spune liderul de grup al PDL, ar fi acela că senatorii puterii nu au luat o decizie clară în privinţa candidaţilor societăţii civile pe care să îi susţină, căci niciunul dintre cei 5 candidaţi ”nu are o semnificaţie personală” pentru aleşii PDL şi UDMR, aşa cum are Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, pentru pesedişti. ”Pentru noi situaţia este mai dificilă, pentru că avem de ales între un reprezentant al societăţii civile susţinut de un ONG care se ocupă de victimele accidentelor rutiere, altul de Freedom House, altul de Universitatea Spiru Haret. E dificil să alegem pentru că pentru noi nu au o semnificaţie personală”, a susţinut Rădulescu cererea de scoatere de pe ordinea de zi a respectivului punct. Surse parlamentare spun că PDL are de ales între Doinel Dinuica, Universitatea Spiru Haret, şi Ovidiu Horea Maican, Fundaţia Freedom House.

”Ei nu s-au hotărât pe cine să aleagă pentru că ei cu alesul stau prost, cu numitul stau bine”, i-a ironizat senatorul PSD Petre Daea.

Cum însă la vot aleşii puterii nu au reuşit să se mobilizeze iar cererea de scoatere de ordinea de zi a respectivului punct le-a fost respinsă, PDL a aplicat tactica tragerii de timp prin pauză de consultări. Nereuşita consultărilor cu ceilalţi lideri de grup ai opoziţiei a declanşat exodul senatorilor puterii din sala de şedinţe, declanşată de semnul liderului PDL, Cristian  Rădulescu.

În absenţa puterii, apelul nominal a constatat lipsa de cvorum şi suspendarea inevitabilă a şedinţei.

Pe lângă Corina Dumitrescu, rectorul Universităţii Dimitrie Cantemir, senatorii trebuie să mai decidă încă un reprezentant al societăţii civile dintre următorii candidaţi: Georgiana Iorgulescu, propusă de Asociaţia Magistratilor din Romania, Centrul de Resurse Juridice si Asociatia Pro Democratia; Radu Cornel Andreica; propus de Liga pentru Aapararea Drepturilor Omului; Doinel Dinuica, Universitatea Spiru Haret; Virgil Melnic, Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie; Ovidiu Horea Maican, Fundatia Freedom House.

×