x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Plenul Parlamentului l-a revocat pe Corneliu Moldoveanu din funcţia de vicepreşedinte al ASF

Plenul Parlamentului l-a revocat pe Corneliu Moldoveanu din funcţia de vicepreşedinte al ASF

de Agerpres    |    29 Sep 2014   •   18:08
Plenul Parlamentului l-a revocat pe Corneliu Moldoveanu din funcţia de vicepreşedinte al ASF

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis luni revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a lui Corneliu Silviu Moldoveanu, care a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

"Parlamentul a primit de la ASF solicitarea de a dispune măsurile legale necesare ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA a domnului Moldoveanu Corneliu Silviu, având funcţia de vicepreşedinte. Comisiile pentru buget şi cele economice de la Camera Deputaţilor şi Senatului au decis să propună plenului Parlamentului revocarea din funcţie a lui Moldoveanu Silviu întrucât acesta nu mai întruneşte condiţiile prevăzute de lege", a precizat preşedintele Comisiei economice de la Cameră, Mihai Tudose. Rezultatul votului a fost - 380 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

Fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, fost director al Direcţiei Avizări ASF, şi omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimişi în judecată alături de alţi 9 inculpaţi, pentru corupţie în dosarul ASF - Carpatica.

Printre cei trimişi în judecată se mai află Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustăţea, membru în CA al SC Carpatica Asig şi preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, Ina Crudu, director general la Carpatica Asig, Corneliu Moldoveanu, vicepreşedinte ASF, şi Dan Odobescu, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului Bucureşti şi proprietar al unei societăţi de asigurări.

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată a Elenei Rusu, membru în conducerea Carpatica Asig, Ioan Opriş, expert tehnic auto, Ioan Dacian Vinereanu, persoană din anturajul lui Mustăţea Radu, Georgel Călin, la data faptelor secretar general ASF.

Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora cel mai mare procent îl aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea, împreună cu Mustăţea şi Mîrzac, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care deţine indirect şi controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susţinut şi cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Marian Mîrzac pentru a fi ales în conducerea ASG.

Gruparea respectivă a fost sprijinită de Ruşanu, preşedintele ASF, precum şi de alte persoane din conducerea ASF, respectiv inculpaţii Călin, Chiţoiu, Moldoveanu şi Odobescu.  

×
Subiecte în articol: asf corneliu moldoveanu