x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL a trecut la lupte de gherilă în Parlament

PNL a trecut la lupte de gherilă în Parlament

de Adrian Ilie    |    06 Sep 2018   •   13:30
PNL a trecut la lupte de gherilă în Parlament

Conducerea grupului deputaţilor PNL, liderul Raluca Turcan şi viceliderul Dan Vîlceanu (foto), au avut o zi încărcată încercând să dea şah puterii prin nu mai puţin de patru demersuri: depunerea plângerii penale împotriva lui Liviu Dragnea, o nouă convocare la Parlament a premierului Dăncilă, depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Dan şi solicitarea de înfiinţare a două comisii parlamentare de anchetă.

 

Dan Vâlceanu a mers la Parchetul General pentru a depune plângerea penală pentru abuz în serviciu împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe motiv că ar fi refuzat solicitarea legală a Opoziţiei de a fi convocată o sesiune extraordinară. „113 deputaţi au solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare pentru discutarea unor subiecte urgente pentru România. Este vorba despre evenimentele care au avut loc în 10 august şi situaţia creată de pesta porcină. Pentru că domnului Dragnea şi PSD-ului nu le-au convenit aceste subiecte, pur şi simplu domnul Dragnea a refuzat convocarea acestei sesiuni extraordinare, deşi toată procedura legală fusese îndeplinită”, s-a justificat Vâlceanu. Între timp, la Parlament, Raluca Turcan a depus moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne şi o nouă cerere de chemare la „Ora Guvernului” a premierului Dăncilă, după cele două anterioare respinse de către putere . „Le facem o surpriză, am redepus din nou o solicitare, de o audia pe doamna Dăncilă, de data aceasta tot la începutul lunii octombrie, dar pe teme economice, pentru a răspunde cum a reuşit să arunce România într-o degringoladă economică”, a spus Turcan. Anterior, PNL solicitase ca premierul să dea explicaţii luni despre interevenţia jandarmilor, dar cererea a fost respinsă. O cerere similară, dar cu termen luna octombrie, a fost respinsă şi ea. Un alt demers al Opoziţiei nu a avut succes. Plenul Camerei a respins la vot constituirea celor două comisii de anchetă pe care le-au solicitat deputaţii din Opoziţie, una referitoare la cercetarea evenimentelor de la mitingul din 10 august şi una privind gestionarea crizei pestei porcine africane.

 

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Cătălin Nechifor (Pro România), a invitat-o la audieri pe Carmen Dan, pe tema mitingului din 10 august, audierile urmând să aibă loc peste două săptămâni. Totodată, a fost invitat şi Cătălin Paraschiv, cel care a coordonat acţiunile jandarmilor.

×