x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pocora: PNL este consecvent respingerii proiectului Roșia Montană în forma de la Guvern

Pocora: PNL este consecvent respingerii proiectului Roșia Montană în forma de la Guvern

21 Oct 2013   •   17:58
Pocora: PNL este consecvent respingerii proiectului Roșia Montană în forma de la Guvern

PNL este consecvent poziției sale de a respinge proiectul de lege privind Roșia Montană în forma în care a venit de la Guvern, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, informează agerpres.ro.

"PNL este consecvent poziției sale, anume de a respinge acest proiect de lege în forma în care el a venit de la Guvern. În acest moment, în întâlnirea pe care am avut-o cu colegii din Comisie (Comisia specială privind proiectul minier de la Roșia Montană — n.r.), s-a decis amânarea finalizării raportului până miercuri, la ora 13,00. (...) Pe acest proiect de lege ne exprimăm, pe acesta vom face un raport, pe acesta PNL s-a exprimat, a votat și susține în continuare respingerea lui", a spus Pocora, la Parlament.

Potrivit senatorului PNL Dumitru Dian Popescu, comisia are nevoie de un vot clar pe vechea lege.

"Avem nevoie de un mandat clar pe vechea lege. După ce avem acel mandat, pentru care această Comisie a fost desemnată de plenul reunit al celor două Camere, vom discuta și de o nouă lege care a venit, o lege necesară pentru exploatarea resurselor și mai mult decât atât pentru managementul resurselor din România. Avem nevoie de un mandat pe vechea lege, pro sau contra. Comisia să dea un mandat, un vot, este pentru sau împotrivă. Există un vot. Data trecută s-a supus la vot vechiul proiect care a venit de la Guvern. Noi am fost împotrivă, celelalte partide PSD și PDL au fost pentru", a afirmat Dian Dumitru Popescu.  

×
Subiecte în articol: comisie rosia montana roşia montană