x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Am aflat de la televizor despre revocarea ministrului Culturii, vineri voi înainta o propunere

Ponta: Am aflat de la televizor despre revocarea ministrului Culturii, vineri voi înainta o propunere

de Agerpres    |    09 Oct 2014   •   17:48
Ponta: Am aflat de la televizor despre revocarea ministrului Culturii, vineri voi înainta o propunere

Premierul Victor Ponta a anunţat că va înainta vineri preşedintelui Traian Băsescu o propunere privind portofoliul de la Cultură, variantele avute în vedere fiind fie o formulă interimară, fie una definitivă de ministru.

"O să discut acest lucru cu ceilalţi parteneri de Coaliţie şi sigur că mâine vom face o propunere, fie de interimat, fie de ministru definitiv. Nu ştiu dacă este aşa o răzbunare împotriva Guvernului, nu m-a anunţat domnul preşedinte, am aflat la televizor că nu mai avem ministru al Culturii", a precizat premierul, joi, la Palatul Victoria.

Victor Ponta a spus că în această perioadă Cultura are câteva proiecte importante de finalizat şi a dat exemplu Teatrul Naţional şi Opera Naţională. ''Mai sunt şi altele, aşa încât nu vom întârzia (n.r. cu nominalizarea)'', a adăugat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că a semnat decretul de revocare din funcţia de ministru al Culturii a lui Kelemen Hunor. Prin decretul semnat de şeful statului se ia act de demisia lui Hunor Kelemen, viceprim-ministru, ministrul Culturii, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

×