x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Antonescu a luat decizia de a candida în opoziţie

Ponta: Antonescu a luat decizia de a candida în opoziţie

de Agerpres    |    20 Feb 2014   •   16:58
Ponta: Antonescu a luat decizia de a candida în opoziţie

Premierul Victor Ponta a declarat joi că impresia sa este că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării, făcând-o, practic "în opoziţie".

"Impresia mea, strict personală, este că domnul Antonescu a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării până atunci. Pot să înţeleg la nivel politic acest lucru. La nivel personal, n-aş proceda aşa", a afirmat Victor Ponta, la finalul unei întâlniri informale a liderilor social-democraţi, întrebat de ce liberalii nu vor restructurarea Guvernului în Parlament.

"A luat decizia de a fi candidat în opoziţie, practic, căci este mai uşor să critice", a adăugat Ponta.

"Toţi colegii mei mi-au spus că îşi doresc, ca şi mine, să păstrăm USL şi că speră ca liberalii să ia decizia înţeleaptă până luni şi să rămână alături de noi", a afirmat Ponta.

Cât priveşte numirea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în funcţia de vicepremier, şeful Executivului a precizat că el este dispus să-l numească oricând pe liberal.

"Vreau să-l numesc azi. Vrea ministru de Interne, îl numesc ministru de Interne, vrea vicepremier, ministru de Finanţe îl numesc vicepremier, ministru de Finanţe. Eu vreau să-l numesc şi dânsul nu vrea", a spus Ponta despre Iohannis.

Cât priveşte posibilitatea de a-l numi pe Iohannis, aşa cum au cerut liberalii, vicepremier şi ministru de Interne, Ponta a reiterat că acest lucru este posibil dacă se face restructurarea Guvernului.

×