x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, apel către liberali: Trebuie să salvăm proiectul USL. Mâna mea rămâne întinsă

Ponta, apel către liberali: Trebuie să salvăm proiectul USL. Mâna mea rămâne întinsă

25 Feb 2014   •   17:56
Ponta, apel către liberali: Trebuie să salvăm proiectul USL. Mâna mea rămâne întinsă

Premierul Victor Ponta a făcut apel la liberali, înaintea şedinţei în care aceştia vor decide dacă se retrag sau nu de la guvernare, să nu rupă alianţa USL, arătându-şi "disponibilitatea totală" de a continua negocierile cu partenerii.

Iată mai jos declaraţia premierului:

"În calitate de şef al Guvenului României, investit prin votul majorităţii USL, care a primit în noiembrie 2012 votul majorităţii populaţiei din România, este de datoria mea să fac încă un apel către partenerii şi colegii mei liberali de a salva proiectul politic USL, de a guverna împreună, de a duce mai departe proiectele noastre.

Fac acest apel către cei alături de care, în opoziţie faţă de regimul lui Traian Băsescu, am putut să avem curaj, viziune şi capacitatea de a lăsa în urmă orice orgoliu şi interes de partid pentru a construi cea mai puternică alianţă politică de după 1989.

Obiectivele au fost foarte clare, lupta împotriva regimului Băsescu, a tot ce înseamnă acesta în formele sale antidemocratice, antinaţinale şi guvernarea României în sensul dezvoltării economice şi a unei viziuni care să cuprindă obiectivul 2018, România la 100 de ani.

Cred că în această seară sau mâine, o decizie de desfiinţare a USL ar fi o decizie greşită, după aceşti ani în care am luptat împreună în opoziţie şi am guvernat bine. Există o contribuţie fundamentală a miniştrilor liberali, a parlamentarilor liberali, pentru care 2013 a fost unul dintre cei mai buni ani din punct de vedere economic pentru România.

Toţi am fost aleşi ca USL şi cred că obligaţia noastră faţă de alegători este să rămânem împreună. Avem un bilanţ împreună, multe alte obiective în faţă, Traian Băsescu şi regimul său există încă şi este esenţial să continuăm lupta împreună.

Apelul meu conţine şi disponibilitatea totală de a discuta cu liderii PNL pentru tot ceea ce înseamnă soluţie pentru a continua USL.

Precizez că da, vreau să numesc în funcţie pe toţi cei care sunt propuşi de PNL pentru funcţiile stabilite împreună, îmi doresc să lucrez cu domnul Iohannis ca ministru, că partenerul nostru, domnul Daniel Constantin, a renunţat la solicitarea de a fi vicepremier, că propaganda lui Băsescu care vorbeşte de proiecte controversate este doar o propagandă şi că avem proiecte esenţiale, revizuirea Constituţiei, descentralizarea României, pe care trebuie să le facem împreună.

Decizia mea şi mâna întinsă către liberali rămâne valabilă. Sper ca acest apel să fie bine înţeles şi să continuăm împreună". 

Biroul Permanent al PNL se întruneşte în această seară, la ora 19:00 pentru a discuta despre criza din USL. Potrivit liberalului Klaus Iohannis, PNL ar putea decide retragerea de la guvernare.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta tensiuni usl