x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Cei de la PDL vor proiectul Roşia Montană, dar nu vor dezbatere în Parlament

Ponta: Cei de la PDL vor proiectul Roşia Montană, dar nu vor dezbatere în Parlament

12 Sep 2013   •   19:39
Ponta: Cei de la PDL vor proiectul Roşia Montană, dar nu vor dezbatere în Parlament

Premierul Victor Ponta a susţinut joi că reprezentanţii Partidului Democrat Liberal îşi doresc realizarea proiectului de la Roşia Montana, dar nu vor să existe o dezbatere în Parlament pe această temă, informează agerpres.ro.

"Până la urmă am constatat, mi-au spus asta şi cei de la PDL, că ei vor să facem proiectul, dar nu vor să îl dezbatem în Parlament. E un proiect mult prea important ca să pot să îl fac fără dezbatere", a spus Victor Ponta, prezent la TVR.

Premierul a reiterat că adresează în privat toate reproşurile pe care le are de făcut partenerilor săi şi că a discutat joi timp de două ore cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru a lămuri toate problemele apărute.

"Tot ceea ce am de spus şi de reproşat vreunui partener al meu o fac în privat. În public oamenii aşteaptă să ne purtăm normal, să rezolvăm problemele lor şi asta am şi făcut şi astăzi. Am stat două ore, am discutat toate problemele pe care le avem şi am anunţat decizia. Asta înseamnă normalitate", a spus premierul, întrebat fiind cum comentează afirmaţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căruia premierul ar face un joc "parşivel", deoarece îşi doreşte realizarea proiectului, dar îi este teamă să îl asume politic.

El a negat, de asemenea, acuzaţiile potrivit cărora i-ar fi teamă să-şi asume proiectul de la Roşia Montană, dovadă fiind şi faptul că a trimis legea în Parlament, spre dezbatere.

"Nu mi-e teamă, din acest motiv am şi trimis legea în Parlament. Dacă 15 ani nu a avut nimeni curajul să o trimită, cu toate datele, eu am avut. Şi, mai mult, în sfârşit, foarte mulţi oameni au aflat tot ce înseamnă acel proiect, cine l-a aprobat, când, ce scrie în licenţă, care sunt cheltuielile. Eu cred că asta trebuia să facă orice prim-ministru din '99 încoace, dar mi-am asumat eu acest lucru şi cred că am făcut foarte bine", a precizat primul-ministru.

De asemenea, Ponta a reiterat decizia înfiinţării unei comisii parlamentare în care să poată fi exprimate opiniile pro şi contra.

"Ideea este să facem o comisie parlamentară în care, în primul rând, cei care sunt împotriva proiectului să poată avea o platformă democratică de manifestare şi cei care, iată, acum protestează pentru a se face proiectul. Se pun la dispoziţia tuturor parlamentarilor toate datele, acele cifre pe care pe bună dreptate le cerea şi domnul Antonescu şi în felul acesta practic există dialog şi dezbatere, ceea ce e absolut necesar după 15 ani. E adevărat, e foarte târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată", a declarat Ponta.

Premierul a mai subliniat că nu şi-a schimbat punctul de vedere personal referitor la Roşia Montană.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta roşia montană