x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Există şanse ca o femeie să reprezinte România în Comisia Europeană

Ponta: Există şanse ca o femeie să reprezinte România în Comisia Europeană

30 Aug 2014   •   17:27
Ponta: Există şanse ca o femeie să reprezinte România în Comisia Europeană
Sursa foto: Ponta: Există şanse ca o femeie să reprezinte România în Comisia Europeană

Premierul Victor Ponta spune că prioritatea sa este ca României să îi revină un portofoliu de comisar european cu o încărcătură serioasă, numele acestuia urmând să fie anunţat săptămâna viitoare.

"Pentru mine, ca prim-ministru, cel mai important este ca România să aibă un portofoliu cu o încărcătură serioasă şi un portofoliu din care nu numai România, dar şi întreaga regiune să beneficieze de proiecte de dezvoltare. (...) Prima propunere pe care am făcut-o a fost aceea de a păstra portofoliul Agriculturii pentru domnul Dacian Cioloş. Păstrarea portofoliului este foarte puţin probabilă. (...) Săptămâna viitoare domnul Juncker va anunţa decizia sa, eu o cunosc, dar este obligaţia oricărui şef de guvern de a respecta dreptul preşedintelui de a anunţa CE şi numele comisarilor. Există şanse ca o femeie să reprezinte România în Comisia Europeană", a spus Ponta.

"În momentul în care domnul Juncker anunţă clar portofoliul acordat României, atunci avem şi propunerea. Pot confirma faptul că am avut o discuţie, de altfel se discută acest lucru pe plan european, avem posibilitatea de a propune o femeie pentru a fi comisar european, pentru că altfel Comisia Europeană nu va trece în Parlamentul European dacă nu are respectat principiul balanţei între femei şi bărbaţi. Categoric este o femeie, pentru că acest lucru, negocierea pe care o avem, ne ajută să obţinem un portofoliu mai important, e adevărat", a afirmat Ponta.

×