x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Gestul președintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi irațional

Ponta: Gestul președintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi irațional

27 Noi 2013   •   19:30
Ponta: Gestul președintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi irațional

Primul-ministru Victor Ponta consideră că gestul președintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi "irațional" și susține că dacă se va întâmpla acest lucru, nu va tăia totuși din bugetul Administrației Prezidențiale, informează agerpres.ro.

"Gestul președintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi un gest irațional. Nu s-a întâmplat niciodată în 23 sau 24 de ani și nu răspunzi tot cu măsuri iraționale. Și dacă tai din bugetul Administrației Prezidențiale, la ce-mi folosește? La nimic. Ar fi un răspuns la un gest de copil tot printr-un gest de copil. Noi vrem să fim oameni serioși. Nu se pune așa problema. Evident, îmi doresc foarte mult și sunt convins că până la urmă vom evita această situație. Avem nevoie de noul buget, pentru a-l pune în aplicare", a declarat Ponta miercuri la Palatul Parlamentului.

El a precizat că dacă bugetul va fi trimis înapoi Parlamentului, vor fi plătite pensiile, dar nu în forma majorată.

"Nu pot să le măresc. Nu pot să măresc salariul minim. Nu pot să măresc salariile pentru rezidenți. Nu că nu le plătesc deloc. Eu cred că având această creștere economică, având absorbția fondurilor europene, având creșterea exporturilor, trebuie să simtă și oamenii ceva din ceea ce s-a întâmplat bine. Deocamdată stăm foarte bine în toate cifrele și toate rapoartele internaționale, dar eu nu guvernez pentru rapoartele internaționale și pentru cifre, ci pentru români și atunci de la 1 ianuarie prin buget, în sfârșit, pot să simtă și oamenii în buzunarul lor că e puțin mai bine decât a fost înainte. Îmi doresc foarte mult ca orbirea politică să nu împiedice totuși niște lucruri importante pe care le putem face prin noul buget", a afirmat Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta buget 2014 traian basescu