x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Guvernul nu va mai interveni cu ordonanţă de urgenţă în cazul referendumului. Ar fi o prostie juridică

Ponta: Guvernul nu va mai interveni cu ordonanţă de urgenţă în cazul referendumului. Ar fi o prostie juridică

de Mediafax    |    17 Iul 2012   •   14:39
Ponta: Guvernul nu va mai interveni cu ordonanţă de urgenţă în cazul referendumului. Ar fi o prostie juridică

Guvernul nu va mai interveni cu ordonanta de urgenta in cazul referendumului, deoarece presedintele interimar a promulgat Legea care reglementeaza referendumul, iar emiterea unei ordonante de urgenta ar reprezenta o prostie juridica, a declarat premierul Victor Ponta.

"Ar fi o prostie juridica si nu fac prostii juridice. Presedintele Antonescu a promulgat legea privind referendumul, referendumul este valid cu jumatate plus unu din numarul total al cetatenilor prezenti (Presedintele interimar Antonescu a anuntat ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a decis Parlamentul si Curtea Constitutionala, astfel ca referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot -n.r.)", a raspuns Ponta unei intrebari a jurnalistilor pe aceasta tema.

In ceea ce priveste ordonanta de restrangere a atributiilor CC privind hotararile Parlamentului, Ponta a precizat ca aceasta va fi votata miercuri in Parlament.

"Daca cei de la PDL nu o ataca la Curtea Constitutionala, pentru ca de la ei ma astept la orice, joi o promulga presedintele Antonescu si apare in Monitorul Oficial", a spus premierul.

El a mai amintit ca exista o propunere de marire a intervalului de timp in care sa poata fi exercitat votul la referendum in aceeasi zi, intre orele 07.00-22.00, care va fi analizata.

Senatul se reuneste, miercuri, in doua sedinte de plen, din cadrul sesiunii extraordinare, pe ordinea de zi aflandu-se Ordonanta de Urgenta pentru modificarea legii referendumului si cea privind atributiile Curtii Constitutionale.

Dupa vot, aceasta lege va fi trimisa, imediat, la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, care o va lua in dezbatere, pentru votul final.

Si Camera Deputatilor se va intruni miercuri, la ora 10.00, pentru a discuta Ordonanta 38 referitoare la atributiile CCR, apoi va avea loc o noua sedinta a Camerei pentru Ordonanta 41 privind referendumul, astfel incat pana joi dimineata cele doua ordonante sa fie supuse controlului constitutional.

Aceasta precizare a fost facuta de presedintele interimar al Camerei Valeriu Zgonea, dupa sedinta Biroului Permanent al acestui for legislativ.

El a spus ca membrii Comisiei juridice din Camera se vor intruni miercuri pentru a da un raport la punerea in acord a Ordonantei 38 cu decizia CCR, iar miercuri, la ora 10.00, sa aiba loc plenul pentru adoptare.

Zgonea a precizat ca, dupa ce Ordonanta 41 privind referendumul va fi discutata la Senat, va avea loc o alta sedinta la Camera pentru acest proiect, astfel incat "cel tarziu joi dimineata cele doua ordonanta sa fie supuse controlului constitutional".

×