x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, huiduit în Gara de Nord. Premierul către un protestatar: "Ce, s-a supărat Băsescu? De ce te-a trimis?"

Ponta, huiduit în Gara de Nord. Premierul către un protestatar: "Ce, s-a supărat Băsescu? De ce te-a trimis?"

de Agerpres    |    24 Mai 2014   •   17:55
Ponta, huiduit în Gara de Nord. Premierul către un protestatar: "Ce, s-a supărat Băsescu? De ce te-a trimis?"

Prim-ministrul Victor Ponta a fost întâmpinat cu huiduieli, sâmbătă după-amiază, în Gara de Nord din Bucureşti de câteva zeci de persoane aflate pe peron, după ce, la Constanţa, în jurul prânzului, preşedintele Traian Băsescu a fost scuipat de un constănţean, în momentul în care părăsea Nava Şcoală Mircea.

Premierul s-a adresat unui protestatar care se manifesta zgomotos, punându-i mai multe întrebări: "Ce, s-a supărat Băsescu? Eu nu i-am făcut nimic. De ce te-a trimis? (...) Dar, eu chiar nu i-am aranjat nimic lui Băsescu la Constanţa, nu trebuia ei să-mi aranjeze ei aici!".

Referitor la ceea ce i s-a întâmplat şefului statului la Constanţa, premierul a spus că astfel de gesturi trebuie condamnate şi sancţionate.

"Dincolo de orice pasiune şi de lucruri pe care le avem de reproşat cred că incidentul de azi de la Constanţa, în care a fost implicată o persoană care l-a agresat pe preşedintele ţării, este de condamnat. Cred că este reprobabil şi cred că trebuie să trăim într-o societate în care oricât de tare antipatizăm pe cineva ne purtăm totuşi civilizat. Deci, din punctul meu de vedere nu mă puteţi bănui că am vreo simpatie pentru domnul preşedinte, dar acest gen de manifestări trebuie să fie condamnate şi trebuie să fie sancţionate", a precizat Ponta.

După plecarea premierului, protestatarii care l-au huiduit au părăsit imediat Gara de Nord.

Preşedintele Traian Băsescu a fost împroşcat cu apă de un constănţean, sâmbătă la prânz, în momentul în care părăsea Nava Şcoală Mircea, la finalul festivităţii de decorare a pavilionului navei cu Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Ofiţer, cu însemn de pace.  

×