x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta la Iaşi: Vreau ca Băsescu să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat românilor

Ponta la Iaşi: Vreau ca Băsescu să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat românilor

de Mediafax    |    22 Iul 2012   •   09:13
Ponta la Iaşi: Vreau ca Băsescu să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat românilor

Premierul Victor Ponta le-a spus, duminica, oamenilor prezenti la mitingul USL de la Iasi, ca Traian Basescu trebuie sa ajunga in fata legii si sa plateasca pentru ceea ce a furat poporului roman, numindu-l "tradator si corupt" care a furat impreuna cu "gasca lui de mafioti".

"Am venit astazi aici sa va spun cu inima deschisa ca eu voi vota "da" la referendum si sa va spun ca am incredere ca poporul roman, in majoritatea absoluta, va veni sa voteze "da" la referendum pentru demiterea lui Traian Basescu. Vreau sa ajunga in fata legii si sa plateasca pentru ce a furat poporului roman", a afirmat Ponta.

El a spus ca in urma cu un an si jumatate, in 24 ianuarie, Traian Basescu, "presedintele tradator al Romaniei", a venit in Piata Unirii din Iasi, iar primii care i-au spus "pleaca acasa, tradatorule, au fost cadrele militare disponibilizate.

"Apoi intreaga piata i-a spus "pleaca acasa, coruptule si tradatorule", apoi intreaga Romanie i-a spus "pleaca acasa, coruptule si tradatorule". Eu si Crin Antonescu ne-am dat seama atunci ca datoria noastra fata de dumneavoastra este sa il aducem pe Traian Basescu in fata judecatii romanilor, iar pe 29 iulie veti judeca si veti spune "da" pentru demiterea lui Basescu", a mai spus premierul.

Aproximativ 15.000 de persoane participa, duminica, la mitingul USL din Piata Unirii din Iasi, la care sunt prezenti presedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomnitiei, Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean, Romeo Stavarache, Daniel Constantin, Gheorghe Nichita.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe judete ale Moldovei, scandeaza "Jos Basescu" si au pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul", "A mintit, demite-l", "Da la referendum".

Sambata, la Iasi, in Piata Palatului Culturii, a avut loc un miting al PDL, la care au participat peste 10.000 de persoane. La actiunea PDL au fost prezenti presedintele suspendat, Traian Basescu, care a venit impreuna cu sotia sa, liderii democrat-liberali si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.

×