x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta - "năucit" de atacul lui Antonescu. "A devenit peste noapte apărătorul DNA"

Ponta - "năucit" de atacul lui Antonescu. "A devenit peste noapte apărătorul DNA"

07 Oct 2013   •   07:22
Ponta - "năucit" de atacul lui Antonescu. "A devenit peste noapte apărătorul DNA"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liderul PSD, Victor Ponta, consideră că ieşirea publică de vineri a liderului PNL, Crin Antonescu, a fost "năucitoare", nimeni neînţelegând nimic, şi apreciază ca interesant că Antonescu "a devenit peste noapte apărătorul DNA", arătând că acesta scade în sondaj cu cât atacă premierul, Guvernul şi USL.

"Între mine şi Antonescu nu este nicio tensiune. Este o tensiune, şi o văd şi eu la televizor, în apariţii publice, a lui Antonescu legat de candidatura domniei sale, dar îşi îndreaptă tirul în mod greşit asupra mea, eu trebuie să-l ajut, nu-l încurc în niciun fel", a spus Ponta la România TV, citat de Mediafax.

Întrebat dacă are totuşi o explicaţie pentru faptul că a fost ţinta ultimelor declaraţii ale liderului PNL, Ponta a arătat că el este ţinta atât a preşedintelui Traian Băsescu, cât şi a lui Crin Antonescu, Cătălin Predoiu, Elenei Udrea, deoarece fiecare candidat de anul viitor loveşte în Guvern.

"Până la urmă, este oarecum natural, eu sunt cel care fac, ei sunt cei care vorbesc, şi atunci, ce să facă, despre ce să vorbească ? Mă critică pe mine. Este un lucru care, până la un punct, mi se pare firesc", a adăugat Ponta.

Premierul a mai afirmat însă că i se pare interesant că Antonescu "a devenit peste noapte apărătorul DNA" şi că acest lucru este neaşteptat pentru el, apreciind însă că, probabil, este vorba de o neînţelegere şi arătând că independenţa justiţiei înseamnă inclusiv debarasarea de Băsescu şi "secta" lui Macovei.

"Probabil i-o fi dat un consilier ideea că o să vâştige nişte voturi apărând DNA-ul contra mea. Cred că, ca şi alte sfaturi, a fost un sfat greşit, dar mă rog, e strategia domniei sale pentru prezidenţiale. Pentru mine sau pentru Guvern în ansamblu e neplăcut, dar până la urmă e scuzabil dacă îi aduce voturi. Eu mă uit pe toate sondajele şi efectul e contrar, dar poate are domnia sa alte sondaje sau altă tactică pe care eu nu o cunosc. Ieşirea de vineri a fost cel puţin năucitoare, nu a înţeles nimeni nimic vineri, nici de la noi, nici de la PNL", adăugând că a consultat unele sondaje şi a observat că Antonescu pierde cu cât atacă mai mult prim-ministrul, USL şi Guvernul, dar că nu vrea explicaţii de a Antonescu.

În acelaşi timp, el a precizat din nou că nu îi va transmite în public niciun reproş lui Antonescu şi nici nu îşi va ataca în public partenerii de guvernare.

Vineri, Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce "este inacceptabil", el arătând că premierul, prin atribuţiile constituţionale, nu poate să dea explicaţii sau mesaje în numele procurorului general şi adăugând că păstrează speranţa că "a fost doar o greşeală".

×