x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Poate că anul viitor voi chema eu prim-ministrul la consultări

Ponta: Poate că anul viitor voi chema eu prim-ministrul la consultări

de Agerpres    |    14 Iul 2014   •   21:11
Ponta: Poate că anul viitor voi chema eu prim-ministrul la consultări

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că era necesar să participe la consultările cu preşedintele Traian Băsescu pe tema reducerii CAS din respect pentru instituţia prezidenţială, adăugând că anul viitor s-ar putea afla, la rândul său, în postura de a invita un prim-ministru la consultări.

"Era absolută nevoie. Nu am niciun fel de consideraţie şi respect pentru persoana domnului Băsescu, dar atâta timp cât avem o prevedere constituţională, care a fost invocată de domnul Băsescu, eu cred că un prim-ministru, când este chemat la consultări de un preşedinte, se duce. Că aceste consultări au fost tardive, că au fost pe un ton strict politic, e o altă discuţie. Dar poate că anul viitor voi chema eu prim-ministrul la consultări şi o să zică: 'Nu vin, că nici tu nu ai fost anul trecut'. Aici e vorba de respect al instituţiilor şi al procedurilor constituţionale. M-am dus, dacă mă va invita şi mâine, mă voi duce şi mâine, pentru că e vorba totuşi de nişte raporturi constituţionale, iar ca o ţară să funcţioneze normal, trebuie ca aceste raporturi să fie respectate", a declarat Ponta la România TV.

Premierul a apreciat, totuşi, că iniţiativa lui Traian Băsescu a avut doar motivaţii politice, preşedintele neavând atribuţii în domeniul politicii economice.

"Scopul consultărilor de azi pentru domnul Băsescu a fost unul strict politic. Ştie foarte bine că nu avem nicio obligaţie, nu e treaba domniei sale. (...) Are o anumită tendinţă, pe care eu nu mă feresc să o cataloghez patologică, de a strânge acum, pe ultimele trei luni, cât mai multă putere în mâna domniei sale", a spus Victor Ponta. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta reducere cas