x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: În toamnă modificăm legea şi formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei

Ponta: În toamnă modificăm legea şi formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei

de Mediafax    |    30 Aug 2013   •   11:18
Ponta: În toamnă modificăm legea şi formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Legii fundamentale.

"Unul din punctele cele mai importante le-am discutat şi ieri (joi, n.r.) în cadrul unui BPN informal, doar cu vicepreşedinţii. Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional", a spus Ponta.

Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanşarea efectivă a descentralizării.

"Poate proiectul cel mai important din această toamnă, proiect politic, guvernamental, parlamentar, îl constituie declanşarea efectivă a procesului de descentraliare şi de pregătire a regiunilor", a subliniat Ponta.

Premierul a precizat că trebuie stabilite instituţiile care vor merge de la Guvern către regiuni, către structurile locale, întrucât de la 1 ianuarie se va intra pe noul exerciţiu financiar al UE şi România trebuie să fie pregătită.

"S-a dovedit că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreuneză lucrurile şi cu cât lăsăm mai mult la regiune, judeţ, oraş - atribuţii şi resurse - cu atât lucrurile merg mai bine", a adăugat Ponta.

Premierul a adăugat că anul viitor se poate merge în orice moment la referendum.

"Din punctul meu de vedere, modul în care s-au finalizat lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei reprezintă într-adevăr o reformă de care aveam nevoie a sistemului poiltic, a sistemului contituţional, şi în această toamnă o să primim toate punctele de vedere de la Comisia de la Veneţia, de la partenerii internaţionali în aşa fel încât anul viitor, în orice moment, putem să mergem la referendum pentru modificarea Constituţiei", a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: regionalizare regionalizarea romaniei