x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: România şi-a făcut toate lecţiile pentru aderarea la Schengen

Ponta: România şi-a făcut toate lecţiile pentru aderarea la Schengen

02 Oct 2013   •   16:11
Ponta: România şi-a făcut toate lecţiile pentru aderarea la Schengen
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că, probabil, raportul MCV pentru România nu va fi dat în decembrie pentru că este bun, iar țara noastră și-a făcut toate lecțiile pentru aderarea la spațiul Schengen, problema romilor neavând legătură cu acest subiect.

 "Ne-am făcut toate lecțiile și pe siguranța frontierelor și pe MCV, care probabil că va fi bun și de aia va fi amânat. Dacă era ceva rău, venea mai repede. Noile povești care apar acum cu romii nu au nicio legătură și trebuie să spuneți tot timpul: romii sunt acolo și or să fie acolo și dacă intrăm în Schengen și nu avem o obligație. Avem o strategie de integrare a romilor, dar nu doar a romilor, eu nu vreau să vorbim doar despre romi, eu vreau să vorbim despre românii care comit diverse fapte în alte state din UE și față de care vreau ca în perioada următoare să luăm niște măsuri drastice. Dar una-i una și alta-i alta", a afirmat Victor Ponta.

Șeful Executivului a vorbit și despre faptul că pozițiile luate de anumite țări cu privire la romi au avut legătură cu politica internă a respectivelor state.

"Că toată lumea își face campanie pe seama României, e vina, cum să vă spun, până la urmă a noastră, că acceptăm chestia asta. Noi ne-am făcut treaba, în rest, ce vrea fiecare țară când are alegeri... O să fie tot timpul alegeri, s-au terminat într-o țară, încep în alta. Lucrurile trebuie spuse foarte clar, vă rog să spuneți la toate întâlnirile: au probleme în politica lor internă, să și le rezolve, dar nu pe spinarea noastră. Strategia de integrare a romilor o facem, pedepsirea celor care ne fac de râs și îi fac de râs pe toți românii care lucrează corect și cinstit în străinătate o să o facem", a spus Ponta la începutul ședinței de Guvern.

×