x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Victor Ponta: România sprijină total şi necondiţionat suveranitatea Ucrainei

Premierul Victor Ponta: România sprijină total şi necondiţionat suveranitatea Ucrainei

25 Aug 2014   •   11:59
Premierul Victor Ponta: România sprijină total şi necondiţionat suveranitatea Ucrainei

Premierul Victor Ponta a făcut astăzim declaraţii de presă la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a exprimat poziţia Guvernului faţă de criza din Ucraina. "Vreau să reafirm faptul că România a fost coordonată cu ceea ce s-a decis la nivelul UE şi NATO, anume: sprijinul total faţă de Ucraina, susţinerea sancţiunilor faţă de Federaţia Rusă. Sprijinul Romţâniei este o poziţie fermă şi unitarăla nivelul instituţiilor româneşti", a declarat Victor Ponta.

Alte declaraţii ale premierului Victor Ponta:

- Am discutat despre reuniunea care va fi la sfârşitul acestei săptămâni privind desemnarea preşedintelui Consiliuluio European şi al Înaltului Reprezentant al CE. România îşi doreşte luarea acestor decizii câţt mai repede. România a făcut propunerea pentru persoana şi portofoliul pe care şi le doreşte.

- Miercuri voi fi la Chişinău, ca şi anul trecut, pentru a sărbători ziua Independenţei Republicii Moldova, dar şi pentru a consolida sprijinul României: inaugurăm gazoductul iaşi-Ungheni, vizităm primele grădiniţe ridicate, inaugurăm primul serviciu SMURD. Trecem în revistă toate obiectivele comune pe care România le poate ajuta.

- Joi voi participa în Turcia la instalarea noului preşedinte al Turciei.

- La începutul săptămânii următoare voi merge în China, la invitaţia primului-ministru al Chinei.

- în luna septembrie voi merge la Adunarea Naţională a Naţiunilor Unite, pentru a exprima poziţia României şi voi participa la o întâlnire cu companiile energetice, pentru obiectivul principal al României, de a asigura independenţa energetică.

- Poziţia României este o poziţie stabilită la nivelul tuturor instituţiilor: un sprijin total şi necondiţionat pentru suveranitatea şi integritatea Ucrainei. Susţinem toate sancţiunile la adresa Federaţiei Ruse. Îmi exprim speranţa că discuţiile de mâine de la Minsk să ducă la o soluţie diplomatică, în sensul păstrării independenţei şi suveranităţii Ucrainei.

- Domnul vicepremier Rogozin este recunoscut pentru atitudinile sale provocatoare. Noi avem o obligaţie: sprijinul pentru Moldova pentru integrarea în UE şi pentru o societate democratică. Atunci când sancţiunile Rusiei au afectat Republica Moldova am încercat imediat să sprijinim.


×