x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Vor fi probleme "destul de mari" dacă bugetul nu va intra în vigoare

Ponta: Vor fi probleme "destul de mari" dacă bugetul nu va intra în vigoare

02 Dec 2013   •   12:14
Ponta: Vor fi probleme "destul de mari" dacă bugetul nu va intra în vigoare

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că îşi doreşte ca social-democraţii să îşi pregătească strategia parlamentară pentru adoptarea bugetulului. Ponta a spus că speră ca acesta să şi intre în vigoare pentru că, altfel "sunt probleme".

"Vreau astăzi să pregătim strategia noastră parlamentară pentru următoarele zile, în primul rând pentru adoptarea bugetului. (...) Am vorbit şi cu domnul Zgonea, vă rog să discutaţi şi cu conducerea Senatului. Noi suntem pregătiţi, ori azi, ori mâine dimineaţă să începem dezbaterile în plen cât mai repede, să adoptăm bugetul şi să sperăm că intră în vigoare pentru că altfel înţeleg de la fiecare dintre miniştri că sunt probleme destul de mari", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat că în lipsa intrării în vigoare a bugetului nu se vor putea da pensiile mărite, nu se vor putea da hotărârile judecătoreşti la profesori şi nu vor exista banii de cofinanţare pentru fondurile europene.

"Ministrul Agriculturii mi-a spus că nu putem să dăm subvenţiile în agricultură decât pe baza noii legi a bugetului. Deci cred că foarte multe milioane de români au nevoie de buget ca să simtă încă de anul acesta sau de la 1 ianuarie lucrurile bune care s-au întâmplat şi care trebuie să se întâmple", a spus Ponta.

Comisiile de buget-finanţe au adoptat, vineri seară, cu 23 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul Legii bugetului de stat pe 2014, cu amendamente.

De asemenea, proiectul bugetului asigurărilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat, vineri seară, în comisiile parlamentare de buget-finanţe, cu 26 de voturi "pentru" şi două "împotrivă", fiind introduse o serie de amendamente fără impact bugetar, dar care clarifică prevederile în vigoare pentru 2014 în cazul pensiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.


×
Subiecte în articol: buget 2014 Victor Ponta