x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta şi Antonescu, întâlnire la Parlament. S-a decis retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul Roşia Montană

Ponta şi Antonescu, întâlnire la Parlament. S-a decis retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul Roşia Montană

12 Sep 2013   •   14:29
Ponta şi Antonescu, întâlnire la Parlament. S-a decis retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul Roşia Montană
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că s-a decis, în urma unei întâlniri cu premierul Victor Ponta, retragerea procedurii de urgenţă asupra proiectului minier de la Roşia Montană, urmând să se revină la ideea unei comisii parlamentare care să dezbată subiectul.

"Eu mi-am reafirmat convingerea că este un proiect care, în mod normal, se asumă sau nu se asumă de către Guvern, domnul prim-ministru a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament. PSD-ul a convenit să revenim la formula stabilită iniţial, a unei comisii speciale în Parlament, deci să solicite retragerea procedurii de urgenţă. Comisia se va constitui după retragerea procedurii de urgenţă din Senat. Comisia va analiza proiectul cu toate elementele lui, audiind pe toată lumea implicată, căutând soluţii în Parlament, într-un proiect de lege", a declarat Antonescu.

"Evident, poziţia PNL rămâne cea care a fost comunicată. În această formă, proiectul nu prezintă suficiente garanţii pentru a fi asumat prin votul Parlamentului, simplu spus, nu putem să asumăm în Parlament ceea ce Guvernul nu doreşte sau nu vrea să-şi asume", a mai spus Antonescu.

Victor Ponta nu a dat declaraţii după întâlnirea cu Antonescu.

Liderii USL, în frunte cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, au avut o întâlnire în cabinetul preşedintelui Senatului. La discuţii au mai participat Daniel Chiţoiu, Radu Stroe, Dan Radu Ruşanu şi Liviu Dragnea.

×