x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Cine a negociat cu Traian Băsescu va fi exclus. Premierul spune că ”cineva din partid" a negociat și cu alţi membri ai PSD

Ponta: Cine a negociat cu Traian Băsescu va fi exclus. Premierul spune că ”cineva din partid" a negociat și cu alţi membri ai PSD

12 Dec 2012   •   16:10
Ponta: Cine a negociat cu Traian Băsescu va fi exclus. Premierul spune că ”cineva din partid" a negociat și cu alţi membri ai PSD
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, azi, că cine a negociat cu Traian Băsescu, din interiorul PSD, va fi exclus din partid.

Premierul Victor Ponta a spus că există o problemă în PSD, anume că "cineva din partid" a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier.

Ponta a afirmat că acea persoană va fi exclusă din partid. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declarase, ieri seară, că știe că şeful statului ar fi contactat o persoană din PSD pentru a-i propune poziţia de premier. Antonescu a spus, însă, că propunerea nu a fost acceptată.

"Domnul Crin Antonescu a avut dreptate în ceea ce a spus. Este o problemă internă a noastră şi o vom rezolva ca de obicei în interiorul partidului. Nu am dovezi că preşedintele a vorbit cu cineva din PSD, am dovezi ca un membru PSD a vorbit şi in numele preşedintelui. Nu mai are ce căuta în PSD cel care a încălcat prevederile congresului", a declarat Ponta

Potrivit unor surse din PSD, citate de mediafax.ro, Ponta s-ar referi la Mircea Geoană. Ponta a surâs, însă, când ziariștii i-au vehiculat numele. ”Ați reușit să mă binedispuneți, când ați început cu domnul Geoană”.

Citește și: Antonescu, despre ambiția lui Geoană de a desemna premieri: ”Oricine are dreptul de a avea obiective”

Întrebat, azi, de presă, dacă ia în calcul desemnarea sa ca premier de către Traian Băsescu, Geoană a spus că ambiția lui nu este să fie premier, ci să desemneze premieri.

Între timp, pe site-ul oficial al președinției, situația a fost comentată printr-un comunicat oficial, pe care îl redăm mai jos:

”Referitor la zvonurile, vehiculate de o parte a presei în cursul dimineţii de miercuri, 12 decembrie a.c., potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi implicat în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale (USL), purtătorul de cuvânt al președintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declarație:

Domnul preşedinte Traian Băsescu le solicită politicienilor să nu-l implice în niciun fel în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale. De asemenea, domnul preşedinte Traian Băsescu face un apel la jurnalişti ca, atunci când primesc o informaţie neoficială care-l implică pe preşedintele României sau Administraţia Prezidenţială, să o verifice în mod oficial înainte de difuzare pentru a evita, astfel, lansarea unor dezinformări în spaţiul public”.

×