x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: UDMR nu ne-a cerut reorganizarea pe criterii etnice, nu va fi vreodată vorba de acest lucru

Ponta: UDMR nu ne-a cerut reorganizarea pe criterii etnice, nu va fi vreodată vorba de acest lucru

de Agerpres    |    03 Mar 2014   •   18:43
Ponta: UDMR nu ne-a cerut reorganizarea pe criterii etnice, nu va fi vreodată vorba de acest lucru

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că în negocierile pentru intrarea la guvernare UDMR nu a ridicat problema reorganizării administrativ-teritoriale pe criterii etnice şi că nu există această idee în acordul încheiat de USD şi Uniune.

"Nu e vorba de criterii etnice şi nici nu va fi vreodată vorba şi nici nu ne-a cerut UDMR în aceste discuţii. Sigur, ei au anumite revendicări pe care le ştiţi, dar nu am stabilit aşa ceva. Nu există (în acord - n.r.) ideea de criteriu etnic pentru reorganizarea României. Nu scrie aşa ceva şi nici nu s-a pus problema", a spus Ponta, în conferinţa de presă în care a prezentat propunerile pentru noul Guvern.

La remarca unui jurnalist că în document este prevăzută înfiinţarea unei linii de predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş în condiţiile în care în 2012 acesta a fost unul dintre motivele pentru care a fost demis Guvernul Ungureanu, Ponta a precizat că este un acord între profesorii români şi maghiari de la acea universitate.

"Este vorba despre un acord care s-a încheiat sub medierea doamnei ministru Andronescu şi pe care încet-încet, de altfel, am început să-l punem în practică. Aceea este soluţia corectă", a explicat premierul.

×
Subiecte în articol: acord usd udmr udmr guvernare