x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu, despre bugetul asigurărilor sociale de stat: E o poezie

Predoiu, despre bugetul asigurărilor sociale de stat: E o poezie

15 Feb 2019   •   15:02
Predoiu, despre bugetul asigurărilor sociale de stat: E o poezie

Deputatul PNL Cătălin Predoiu consideră că proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în curs, adoptat vineri de Parlament, este "o poezie", întrebându-se la cât va ajunge deficitul bugetar la sfârşitul anului.

"Degeaba aveţi 10 la economie/Bugetul dumneavoastră e o poezie/Resurse şi venituri bugetare ioc/Le vor aduce poate cormoranii-n cioc. Şi acum ceva serios pentru dumneavoastră. Anul trecut aţi promis un echilibru bugetar. Aţi avut deficit 4,73 miliarde lei. Singura întrebare care se mai poate pune este cât va fi deficitul în acest an", a afirmat Predoiu vineri după votul din plenul Parlamentului la proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat.

La rândul său, deputatul USR Cristian Seidler susţine că bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 este "o minciună pentru cei care mai cred în Moş Crăciun".

"Nu ştiu alţii cum sunt, dar suntem câţiva aici în Parlament care nu mai credem în Moş Crăciun. Cu siguranţă, la Guvern lucrurile stau altfel, pentru că altfel nu se explică cum anume credeţi într-o creştere cu 30% a veniturilor (...). Bugetul acesta este doar o minciună pentru cei care mai cred în Moş Crăciun", a spus Seidler.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019 a fost adoptat, vineri, în plenul Parlamentului, cu 272 de voturi pentru şi 125 împotrivă.

Bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii are prevăzute venituri de 71,662 miliarde lei şi cheltuieli de 68,761 miliarde lei, atât la credite de angajament cât şi la credite bugetare, cu un excedent de peste 2,9 miliarde lei, conform noului proiect de buget publicat de Ministerul Finanţelor Publice. AGERPRES

×
Subiecte în articol: catalin predoiu