x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Boc se leapădă de economate

Premierul Boc se leapădă de economate

de Aniela Nine    |    02 Aug 2011   •   21:00

Masura infiintarii de economate unde pensionarii sa poata cumpara alimente de baza la preturi de producator este una populista, pe care nu o incurajeaza. Este opinia exprimata de presedintele Traian Basescu ieri la radioul public, seful statului adaugand ca "a venit timpul ca politicienii sa nu mai pacaleasca populatia".

"Este o varianta pe care n-am incurajat-o. Am etichetat-o de la bun inceput ca fiind populista, pentru ca ea nu poate tine. Deci este, cum sa spun, gasesti niste furnizori care iti dau direct... Am mai vazut experienta asta si s-au inchis magazinele a doua zi dupa alegeri. Cred ca a venit timpul ca politicienii sa nu mai pacaleasca oamenii", a spus presedintele. Si daca pozitia presedintelui in privinta economatelor poate fi inteleasa, actualul sef al statului avand inca din 2002 o opinie contrara acestei idei, semne de intrebare a ridicat pozitia adoptata de seful Guvernului in aceasta privinta, Emil Boc sustinand luni seara la postul public de televiziune ca propunerea infiintarii de economate nu se stie daca va fi adoptata, el nefiind "auzit" sustinand aceasta masura.

Declaratia premierului Boc vine insa in contextul in care Guvernul pe care il conduce a adoptat in sedinta de chiar saptamana trecuta un memorandum care prevede exact infiintarea acestor asa-zise economate. "Este initiativa partidelor din coalitie", s-a lepadat Boc la tv de aceasta propunere, "nu va fi admis daca sunt excese". Declaratia premierului Boc vine insa a doua zi dupa avertismentul public dat de Traian Basescu privind populismul politicienilor care promoveaza masuri financiare cu impact social.

In toata aceasta brambureala, liberalii au reactionat si au cerut Guvernului sa dea publicitatii "de urgenta" memorandumul privind "co­sul de solidaritate" pe care, conform declaratiilor mai multor mi­nistri, Executivul l-a aprobat, "pentru a vedea daca este vorba despre minciuna sau pur si simplu despre haos in mintea premierului si a unora dintre ministri".

×