x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele Klaus Iohannis, despre cazul Dănileț: Sincer, mi se pare o decizie destul de stranie

Președintele Klaus Iohannis, despre cazul Dănileț: Sincer, mi se pare o decizie destul de stranie

16 Dec 2021   •   11:25
Președintele Klaus Iohannis, despre cazul Dănileț: Sincer, mi se pare o decizie destul de stranie
Sursa foto: Presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ. Mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, a spus șeful statului.

Comentariile au fost făcute joi, la Bruxelles, înainte de summit-ul UE.

„Sincer, mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM. CSM, conform Constituției, garantează independența justiției. Totuși cred ca se putea analiza mult mai în profunzime Oricum, nu este definitivă, există calea Înaltei Curții care probabil va fi sesizată, așa am înțeles din presă, și care va reanaliza această chestiune”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj. Decizia a fost luată după ce membrii secției au analizat mai multe înregistrări video ale judecătorului Dănileț de pe reţelele de socializare. Decizia nu este definitivă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis