x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PSD Alba: Antonescu este prea obtuz, orgolios şi ermetic. Tăriceanu este consecvent şi determinat

Preşedintele PSD Alba: Antonescu este prea obtuz, orgolios şi ermetic. Tăriceanu este consecvent şi determinat

27 Feb 2014   •   15:33
Preşedintele PSD Alba: Antonescu este prea obtuz, orgolios şi ermetic. Tăriceanu este consecvent şi determinat

Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat astăzi, în conferinţă de presă, că e dezamăgit de atitudinea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, pe care-l consideră 'prea orgolios şi ermetic', el adăugând că senatorul Călin Popescu Tăriceanu ar putea câştiga, cu sprijinul social-democraţilor, alegerile prezidenţiale.

"Personal, am fost dezamăgit de atitudinea preşedintelui Crin Antonescu, de modul lui de poziţionare, de reacţia lui. Până la urmă s-a dat impresia că este prea obtuz în ceea ce vrea să facă, prea orgolios, prea ermetic. În politică nu este constructivă o atitudine de genul acesta. De asemenea, cred că a fost prost sfătuit şi i s-a insuflat, oarecumva, ideea că dacă ar merge în opoziţie, ar putea lua electoratul lui Băsescu. Greşit, din punctul meu de vedere", a afirmat Ioan Dîrzu, potrivit Agerpres.

Social-democratul mai crede că 'acei liberali cu adevărat cu o gândire liberală vor fi aproape de Tăriceanu', despre care a spus că a fost un premier bun, un premier care s-a bătut cu Traian Băsescu şi care se regăseşte în modul cum a fost gândită Uniunea Social Liberală.

Ioan Dîrzu a opinat că Tăriceanu "va fi un personaj de care se va vorbi foarte mult în perioada următoare".

"Eu personal cred că este un candidat foarte bun. Atâta timp cât Victor Ponta nu îşi doreşte candidatura la prezidenţiale, decât dacă este neapărat obligatoriu, eu cred că poate fi un candidat nu numai foarte bun, ci un candidat care să câştige, cu sprijinul PSD-ului, al USD-ului, alegerile prezidenţiale. Eu cred acest lucru şi-s foarte încrezător pentru că este la o vârstă la care maturitatea politică poate să fie deplină", a declarat liderul social-democraţilor din Alba.

Dîrzu îl vede pe Tăriceanu ca fiind 'extrem de consecvent, extrem de determinat'.

Preşedintele PSD Alba a declarat că regretă părăsirea guvernării de către PNL, chiar dacă Alba a fost un judeţ în care 'USL nu a funcţionat foarte bine', din cauza majorităţii făcute de PNL cu PDL la nivelul Consiliului Judeţean (n.red. - cele două partide şi-au împărţit funcţiile de vicepreşedinte), şi 'lucrurile au scârţâit'.

"Am considerat că, chiar dacă au fost anumite inadvertenţe, este mai important să ducem mai departe proiectul USL", a spus Dîrzu.

Chiar şi în noua conjunctură politică, acesta crede că, alături de PNL, poate fi schimbată majoritatea în CJ. 'Noi (n.red. - social-democraţii) am fost pentru o majoritate în favoarea USL. Şi acum suntem deschişi pentru o colaborare de genul respectiv', a declarat preşedintele PSD Alba, care crede că social-democraţii pot obţine funcţia de vicepreşedinte deţinută în prezent de un membru democrat-liberal.

×