x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primăria Târgu Mureş susţine că listele electorale au fost actualizate şi nu trebuie modificate

Primăria Târgu Mureş susţine că listele electorale au fost actualizate şi nu trebuie modificate

de Mediafax    |    03 Aug 2012   •   16:58
Primăria Târgu Mureş susţine că listele electorale au fost actualizate şi nu trebuie modificate

Primaria Targu Mures sustine ca a actualizat listele electorale inaintea referendumului pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu si "nu se impun masuri pentru modificarea acestora".

Listele electorale permanente au fost actualizate inaintea referendumului din 29 iulie.

"Listele au fost intocmite luand in considerare datele existente in baza de date a Evidentei Persoanelor Mures, actualizata la data de 5 iulie. Ele contin 3.440 de pagini, corespunzand unui numar de 128.711 persoane cu drept de vot", se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, un exemplar al acestor liste electorale permanente este pastrat de primarul Dorin Florea, iar un al doilea exemplar a fost predat Judecatoriei din raza teritoriala.

Purtatorul de cuvant al Primariei Targu Mures, Aurel Trif, a declarat, vineri, ca institutia pe care o reprezinta a facut, anterior referendumului din 29 iulie, toate demersurile pentru ca listele electoarele sa fie intocmite conform legii si nu se impun alte masuri pentru modificarea acestora.

Premierul Victor Ponta a cerut autoritatilor locale sa inceapa procesul de actualizare a listelor electorale, astfel incat Guvernul sa poata transmite Curtii Constitutionale datele solicitate, dar si sa transmita un mesaj de stabilitate in aceasta perioada.

×