x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Procuror DNA, acuzat de divulgarea unor informaţii secrete în cazul Mustaţă

Procuror DNA, acuzat de divulgarea unor informaţii secrete în cazul Mustaţă

04 Mai 2014   •   18:28
Procuror DNA, acuzat de divulgarea unor informaţii secrete în cazul Mustaţă

Scurgerea de informaţii şi stenograme din dosare de corupţie, în publicaţiile apropiate DNA, a devenit o practică frecventă în ultimii ani, scrie Lumea Justiţiei. Se cunoaşte deja, că înainte ca judecătorii să se pronunţe asupra cererilor de arestare preventivă a inculpaţilor, formulate de procurori, în presă apar fragmente din referatul cu propunerea de arestare, dacă nu chiar întreg documentul. Iar referatele sunt livrate pe mail, în format electronic, asta deşi inclusiv instanţa le primeşte pe hârtie. În ciuda convingerilor că DNA este sursa informaţiilor, până acum nimeni nu a avut interesul de a dovedi acest lucru şi de a stopa asemenea practici. Iată însă că în cazul lui Stan Mustaţă, judecătorul arestat marţi noapte pentru posibile fapte de corupţie, a apărut un indiciu cât se poate de clar privind locul de unde s-ar putea scurge informaţii clasificate către publicaţiile agreate. La rubrica “Author” a documentului PDF cu referatul de arestare a judecătorului Stan Mustaţă este menţionat “fmirica”. Ceea ce ne duce cu gândul la procuroarea DNA Florentina Mirică.

Lumea Justiţiei sesizează Procurorul General al României, pentru declanşarea unei anchete în urma căreia să se stabilească dacă Florentina Mirică a încălcat articolul 304 din Codul penal privind “Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”. La prima vedere, ţinând cont de toate aceste lucruri, s-ar putea crede că autorul PDF-ului cu referatul de arestare preventivă a lui Stan Mustata este procuroarea DNA Florentina Mirică. Şi ca tot ea l-a trimis presei. S-ar putea să fie aşa, s-ar putea să nu fie. S-ar putea ca un alt procuror sau angajat DNA să fi luat documentul din calculatorul denumit "fmirica" şi să-l fi trimis presei. Oricum, se poate afla verificându-se dacă nu cumva calculatorul de pe care lucrează Florentina Mirica la DNA este denumit "fmirica".

Tocmai de aceea, Lumeajustitiei.ro îl sesizează pe Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, pentru declanşarea unei anchete în urma căreia să se stabilească dacă procuroarea DNA Florentina Mirică este cea care a livrat presei pe şest referatul de arestare a judecatorului Stan Mustaţă. Şi dacă a încălcat articolul 304 din Codul penal, intitulat “Divulgarea informaţiilor screte de serviciu sau nepublice”. Potrivit art 304 din Codul penal, divulgarea fără drept a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, ceea ce este cazul de faţă, se pedepseşte chiar şi cu închisoare de la 3 luni la 3 ani: “(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”. În încheiere, trebuie să amintim că Florentina Mirica este cea care, alături de procurorul Viorel Cerbu, a instrumentat şi dosarul judecătoarei Veronica Cirstoiu, dosar în care a fost “aruncat” şi numele lui Stan Mustaţă. Acum trei ani, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, atunci procuror general al României, trimitea tot pe mail, la Evenimentul Zilei, un ziar agreat, rechizitoriul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, “curăţat, ultima variantă”.

Dan Voiculescu:  Sper ca Băsescu să se întânească cu revolta românilor

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, afirmă într-o postare pe blogul personal intitulată “Băsescule” că şeful statului minte cu neruşinare . “În delirul tău de ieri ai pronunţat de 15 ori numele . Mă onorează postura de a nu-ţi face pe plac. Chiar dacă am avut şi am multe probleme din cauza că nu am acceptat să-ţi fiu obedient. Minţi cu neruşinare atunci când:

1. spui că sunt suspect în cazul Mustaţă. Ca orice cetăţean liber al României am, prin Constituţie, dreptul să adresez cereri instituţiilor statului. Prin solicitarea mea, nu am făcut decât să-i cer Procurorului General să verifice, prin corpul său de control, cine, şi în baza căror elemente faptice a decis ridicarea judecătorului exact în dimineaţa zilei în care acesta judecă dosarul Telepatia – care erau motivele care impuneau ziua şi ora acţiunii de reţinere. După cum am declarat, nu-l cunosc pe judecătorul Mustaţă şi nici nu am prieteni care să-l cunoască pe el sau pe alţi judecători. De altfel, nici nu am prieteni care să aibă prieteni judecători. Dacă judecătorul Mustaţă trebuia arestat pentru faptele – comise cu mult timp în urmă – exact în ziua termenului din procesul Telepatia, dacă judecătoarea Viorica Dinu trebuia arestată când a primit dosarul Voiculescu pentru faptele făcute şi constatate cu un an înainte, atunci aceste coincidenţe duc la concluzia că există judecători pentru care DNA-ul instrumentează dosare, le arhivează şi le foloseşte atunci când consideră că e necesar. O fi oare aceasta o formă de şantaj? O fi aceasta o procedură impusă de inculpatul Băsescu Traian?

2. Acum afirmi că voi merge la Cotroceni ca la mine acasă atunci când Ponta va fi ales Preşedinte. Afirmaţia este parşivă pentru că, aşa cum prea bine ştii, eu am fost ca la mine acasă la Cotroceni atunci când tu erai preşedinte. Te-ai ridicat de la biroul tău şi ai venit lângă mine, în cabinetul Preşedintelui României oferindu-mi o cafea şi rugându-mă să renunţ în a-l mai sprijini pe Călin Popescu Tăriceanu ca prim ministru. Există documente care pot atesta ziua şi ora acestei întâlniri, ca să nu mai vorbim de vizita cu căciula în mâna la Grivco. Deci, da, voi merge la Cotroceni dacă viitorul Preşedinte, Victor Ponta mi-o va solicita şi dacă nu mă va şantaja, aşa cum ai făcut-o tu. Îmi doresc ca Victor Ponta să ajungă Preşedintele României, el sau oricare altă personalitate a României care are sprijinul său.

3. îl ataci în mod nedrept pe Ilie Sârbu şi uiţi cum te rugai de el în perioada în care era preşedintele interimar al Senatului. Dar despre acest episod, cel mai îndreptăţit să vorbească este chiar el.

4. îl ataci gratuit pe Crin Antonescu. Atitudinea ta nu face decât să confirme dorinţa de a o vedea pe Elena Udrea candidat la prezidenţiale. Timpul însă va demonstra că această femeie, suprapusă pe caracterul tău infect, va determina prăbuşirea voastră şi a mafiei voastre.

O ultimă concluzie se adresează milioanelor de credincioşi creştini din această ţară şi subliniază faptul că un securist comunist, respectiv Băsescu Traian, îndrăzneşte să acuze, în mod public, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în devălmăşie cu toţi preoţii care slujesc în Bisericile ortodoxe din România, fără dovezi şi fără teama de viaţa de apoi. Sper din tot sufletul ca Băsescu Traian să se întâlnească cu revolta românilor şi cu repercusiunile propriilor fapte în această viaţă, urmând ca Dumnezeu să-i dea ce merită în viaţa de dincolo”, a scris Dan Voiculescu vineri pe blog.


×